Connect with us
Stațiile ITP închise de vineri pana luni. Șoferii trebuie să afle ce a anunțat RAR

Știri

Stațiile ITP închise de vineri pana luni. Șoferii trebuie să afle ce a anunțat RAR

Stațiile ITP închise în acest weekend. Măsura anunțată de Registrul Auto Roman este valabilă de vineri de la ora 14:00 până luni la 08:00.

Românii trebuie să afle că vineri nu vor putea să își facă ITP-ul la mașină. În weekend, oricum multe dintre service-urile acreditate de stat să realizeze Inspecția Tehnică Periodică nu erau deschise. Așadar, abia de luni se va relua activitatea la service-urile ITP.

Statiile ITP inchise de vineri, 13 noiembrie 2020 (ora 14:00), pana luni 16 noiembrie 2020 (ora 08:00)

Activitatea stațiilor ITP este suspendată în acest weekend, din cauză că este revziuit sistemul informatic. Atât pe site-ul instituției rarom.ro, cât și pe pagina oficială de Facebook a Registrului Autor Român, a fost făcut anunțul că se va realiza un upgrade sistemului informatic al RAR.

Atât timp cât se realizează această modificare, prestațiile ITP nu vor putea fi inregistrate in sistemul informatic. Inclusiv activitatea site-ului rarom.ro va fi oprită. Nu se va putea accesa aplicatia „Istoric Vehicul” și nici nu se vor putea face programări pentru ITP.

Acesta este anunțul RAR, publicat pe Facebook:

„Îmbunătățim și aducem un upgrade sistemului informatic al RAR.

Din acest motiv, în perioada 13 noiembrie 2020 (ora 14.00) – 16 noiembrie 2020 (ora 08.00), vom fi în imposibilitatea de a vă furniza orice fel de servicii care țin de evidența inspecțiilor tehnice periodice.

Prin urmare, în acest interval, inclusiv activitatea stațiilor ITP autorizate va fi suspendată, prestațiile ITP neputând fi înregistrate în sistemul informatic.

De asemenea, toate activitățile on-line vor fi suspendate, inclusiv site-ul www.rarom.ro, aplicația ”Istoric Vehicul” și programările.

Vă punem în vedere toate aceste aspecte pentru a vă oferi timp să verificați când expiră inspecția tehnică periodică a vehiculului dumneavoastră și să puteți acționa în consecință.
Am ales să facem aceste operațiuni de mentenanță și upgrade strict necesare în weekend pentru a limita cât mai mult posibil impactul asupra activităților dedicate dumneavoastră.

Aplicația informatică de evidență a inspecțiilor tehnice periodice (SIRAR) a funcționat fără sincope încă de la lansarea ei, în anul 2007.

Vă mulțumim pentru înțelegere si ne prezentăm scuzele pentru eventualele inconveniente!”

Este de punctat și faptul că șoferii care nu au realizat ITP-ul până acum nu vor putea ieși pe străzi cu mașinile în weekend, invocând lipsa de activitate a service-urilor ITP. Polițiștii nu vor fi iertători cu cei care nu respectă legea și merg cu ITP-ul expirat.

Această inspecție tehnică periodică demonstreacă că automobilul este în stare de funcționare și are dreptul de a circula pe drumurile publice din România.

Amenda pentru ITP-ul expirat este de 5.800 lei, și suspendarea înmatricularii vehiculului. Polițiștii care prind un șofer ce conduce un autoturism cu ITP-ul expirat îi vor reține și talonul mașinii, dar și plăcuțele de înmatriculare.

ITP-ul se face la fiecare 3 ani pentru mașinile noi și la 2 ani pentru cele ce au o vechime de pana în 12 ani. Mașinile mai vechi de 12 ani au nevoie de o inspecție tehnică periodică în fiecare an. Mașinile de taxi sau de ride sharing (Bolt, Uber, Yango) au nevoie de ITP la fiecare 6 luni!

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top