Connect with us
ALERTĂ! Epidemie de rujeolă, un copil a MURIT

Știri

Statistici alarmante în România: 200 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână

De la debutul epidemiei în România, pe data de 30 septembrie 2016 și până în prezent s-au înregistrat 6.616 de cazuri de rujeolă. În ultima săptămână au fost confirmate în țară aproximativ 200 de cazuri noi. Statisticile sunt alarmante. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos.

Statistici alarmante în România: 200 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până în prezent s-au confirmat 6.616 de cazuri de rujelolă. Acestea au apărut în 41 de județe. În ultima săptămână s-au înregistrat nu mai puțin de 182 de cazuri noi.

De la debutul epidemiei și până în prezent s-au înregistrat 29 de decese în România din cauza rujeolei. 8 au fost înregistrate în județul Timiș, 5 în judeţul Arad, 6 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş-Severin. În București, în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş s-a înregistrat câte un deces dn cauza rujeolei.

CITEȘTE ȘI: Olivia Steer, declarație controversată despre copiii care au murit de rujeolă: „Fie e vorba de o infecție intraspitalicească, fie de malpraxis”

CITEȘTE ȘI: Un bebeluș a murit de rujeolă la Craiova. Numărul celor decedați din cauza epidemiei a ajuns la 27

Până pe data de 26 mai 2017, în România au fost înregistrate 6434 de cazuri de rujeolă. Potrivit informațiilor, dintre cele aproximativ 5000 de cazuri de rujeolă care au fost confirmate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, 96 % dintre ele au apărut în cazul celor care nu au fost vaccinați împotriva acestei boli.

Statisticile trag un semnal de alarmă. În România, numai în ultima săptămână s-au înregistrat aproape 200 de cazuri noi de rujeolă. De asemenea, de la debutul epidemiei și până în prezent s-au înregistrat 29 de decese și 6.616 de îmbolnăviri. Multe cazuri au apărut pentru că acele persoane nu au fost vaccinate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top