Connect with us
Steaua Crăciunului se va vedea pentru prima dată în 800 de ani. Evenimentul astrologic al anului

Știri

Steaua Crăciunului se va vedea pentru prima dată în 800 de ani. Evenimentul astrologic al anului

Steaua Crăciunului reprezintă un fenomen astrologic care apare odată la cel puțin 800 de ani și care, anul acesta, va putea fi din nou observat. Este vorba, mai exact, despre o conjucție între două planete care va putea fi observată în 21 decembrie. Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente astrologice din acest an.

Steaua Crăciunului poate fi văzută pe 21 decembrie

Steaua Crăciunului este de fapt cea mai apropiată conjuncție a planetelor Jupiter și Saturn și va putea fi observată pe 21 decembrie, luminând cea mai întunecată noapte din an. Cele două planete se vor apropia extrem de mult și vor apărea ca și o planetă dublă, fenomen care se numește Steaua Crăciunului, cu referire la povestirea biblică a stelei din Bethleem.

Ultima dată când a avut loc acest fenomen a fost  anul 1623, atunci când Jupiter și Saturn s-au apropiat la fel de mult. Din păcate la acea vreme fenomenul nu a fost vizibil pentru pământeni. Ultima dată când acest fenmen atât de rar a putut fi observat cu ochiul liber a fost în anul 1226 pe data de 4 martie.

În fiecare zi până în data de 21 decembrie cele două planete se vor apropia treptat, Jupiter fiind mai strălucitor decât Saturn. În noaptea de 21 decembrie va avea loc conjuncția absolut spectaculoasă, care se pare că va putea fi văzută și cu ochiul liber.

În Capitală, Soarele va apune la ora 16:49, iar după ora 17:00 planetele se pot vedea cu ochiul liber până în ora 19:00, când apun, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Cele mai bune condiţii pentru observarea acestui eveniment astronomic sunt: orizontul clar la sud-vest, lipsa norilor joşi, dar și folosirea unui binoclu sau a unui telescop. Un astfel de fenomen va ava loc și în anul 2040, însă conjuncția nu va fi la fel de strânsă ca în acest an.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top