Connect with us
Stimulente pentru vaccinare: fără mască de protecție la birou. Când va fi posibil

Știri

Stimulente pentru vaccinare: fără mască de protecție la birou. Când va fi posibil

Campania de vaccinare este în plină desfășurare în România, iar autoritățile spun că aceasta este singura variantă prin care putem reveni la normalitate. Premierul României a transmis că își dorește să fie atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate. Din acel punct se va începe ridicarea restricițiilor, însă asta se va face treptat. Pentru a-i stimula pe români să se imunizeze împotriva coronavirusului, Florin Cîțu spune că vor exista situații în care cei vaccinați vor putea renunța la purtarea măștii de protecție.

Stimulente pentru vaccinare

Premierul României spune că cel mai bun stimulent pentru vaccinare este gândul că vom reveni la normalitate, la o viață fără masca de protecție, în care să putem circula liberi, oricând și oriunde. Florin Cîțu a precizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă să a propus ca persoanele vaccinate să nu mai fie nevoite să poarte masca de protecție la birou.

„În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România. Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede”, a precizat Florin Cîțu.

În ceea ce privește ridicarea restricțiilor pe care oamenii o așteaptă de la 1 iunie 2021, premierul a spus că nu se va întâmpla asta pentru că ținta de 5 milioane de persoane imunizate împotriva coronavirusului nu va putea fi atinsă până la 1 iunie.

Obiectiv: 5 milioane de oameni vaccinați contra Sars Cov 2

Astfel, după ce obiectivul va fi atins și în România vor fi vaccinați împotriva virusului Sars Cov 2 – 5 milioane de oameni din populația eligibilă, autoritățile vor începe să ridice restricțiile. Revenirea la normalitate presupune renunțarea la masca de protecție și libera circulație, atât ziua cât și în timpul nopții.

La acest moment, în România este instituită carantina de noapte, astfel încât circulația este restricționată în intervalul orar 22.00-05.00. Cei care ies din locuințe în acest interval trebuie să aibă un document (de la locul de muncă, de exemplu), care să le justifice prezența pe stradă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top