Connect with us
SUBIECTE BACALAUREAT 2016, ROMANA

Știri

UPDATE Subiecte BAC 2016 Limba Romana, profil uman

Subiecte BAC 2016 Romana, uman

UPDATE, ora 11.00: La uman, elevii au avut la subiectul al treilea caracterizare roman psihologic. La subiectul II, text argumentativ despre rolul lecturii.

VEZI AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR!

bac uman

bac uman 2

foto: adevarul.ro

Vezi aici subiecte la romana 2016, profilul real!

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA, UMAN

Elevii care au terminat clasa a XII a sustin proba la limba si literatura romana, luni, 4 iulie 2016, incepand cu ora 9.00. Candidatii vor avea la dispozitie trei ore sa rezolve cele trei subiecte de pe foaia de examen. Absolventii de liceu vor avea subiecte diferentiate in functie de profil. Astfel, cei de la uman si pedagogic vor avea anumite subiecte, in timp ce elevii de la real, tehnologic si vocational vor avea altele.

Ce subiecte s-au dat la simularea de la romana din primavara!

Elevii de clasa a XII-a, profil real, au primit la subiectul I o poezie de Adrian Maniu, intitulata „In seara asta”. Liceenii au avut de rezolvat noua cerinte referitoare la text. La subiectul al II-lea, tinerii au fost nevoiti sa scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi. In ceea ce priveste cel de-al treilea subiect primit de elevii de clasa a XII-a, ei au fost nevoiti sa redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte. Tema – „particularitatile de constructie a unui personal dintr-un text narativ studiat apartinand lui Liviu Rebreanu sau George Calinescu”.

Si cei de la Uman au primit la primul subiect o poezie de Mihai Eminescu la care au avut de rezolvat noua cerinte. La subiectul al II-lea au avut de redactat un text argumentativ despre rolul internetului in promovarea unei carti. La subiectul III au avut de facut un eseu despre relatia dintre doua persoanje dintr-un roman psihologic sau unul al experientei.

Metodologie BACALAUREAT 2016

Conform metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei si publicata pe site-ul edu.ro, comisiile de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti asigura dotarea cu camere de supraveghere video si audio functionale a salilor in care se desfasoara probele examenului de bacalaureat national, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Pana la inceperea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judetene/comisia municipiului Bucuresti iau toate masurile, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale,pentru asigurarea dotariituturor salilor de examen cu camere functionale de supraveghere video si audio.

Activitatea de monitorizare a desfasurarii examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfasura in conformitate cu o procedura stabilita de Comisia Nationala de Bacalaureat.

In vederea asigurarii desfasurarii corecte a examenului de bacalaureat, in conformitate cu prevederile reglementarilor in vigoare, comisiile de bacalaureat din centrele de examen si comisiile de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise. In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda oriin cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din centrul respectiv.

Daca, in urma verificarilor mentionate anterior se constata existenta unor nereguli, fraude sau tentative de frauda, respectiv nerespectarea reglementarilor privitoare la organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia masurile ce se impun, care pot merge pana la eliminarea candidatilor din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunta comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti, care propune eventualele masuri de sanctionare si anunta, dupa caz, Comisia Nationala de Bacalaureat.

Subiecte Bac 2016 Romana. Subiectele la limba romana la Bacalaureat 2016, sesiune de vara

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca regulile mentionate vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

 

1 Comment

1 Comment

  1. 1234

    2016-07-04T10:32:42+03:00 at 10:32

    tema si viziunea despre lume roman interbelic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top