Connect with us
Subiecte Istorie Bac 2018 şi barem de corectare edu.ro

Știri

UPDATE: Subiecte Istorie Bac 2018 şi barem de corectare edu.ro

Subiecte istorie Bac 2018. Elevii care au terminat clasa a XII a la profil uman (filologie, ştiinţe sociale) dau miercuri, 27 iunie, proba scrisă la istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018.

Update: Iată ce s-a dat la Istorie!

Baremul este disponibil pe edu.ro!

Candidații care susțin proba de istorie la Bacalaureat 2018 au primit la subiectul întâi un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare. La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postebelică, conform Adevărul.ro. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

Proba obligatorie a profilului şi specializării îi pune pe elevii de la Uman în faţa probei la istorie, după ce luni au avut proba scrisă la limba română.

Examenul începe la ora 09.00. Candidații trebuie să se prezinte până la 8.30 la centrul de examen, având asupra lor un act de identitate. Ei au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele de pe foaia de examen.

Huff.ro vă va prezenta subiectele, baremul și rezolvarea subiectelor de la Bacalaureat 2018, conform edu.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, notiţie, caiete sau orice mijloc tehnologic de comunicare. Candidaţilor le este interzis să vorbească între ei în timpul examenului.

Orice tentativă de fraudare a examenului duce la excluderea de la Bacalaureat 2018.

Subiecte istorie Bac 2018 – Ce a picat anul trecut şi la simulare

Liceenii din clasa a XI-a, care învaţă la filiera umanistă, au primit, la ultimul subiect al simulării la istorie, care este şi cel mai important, de redactat un eseu de aproximativ două pagini despre Europa în perioada postbelică, având în vedere mai multe aspecte cum ar fi: precizarea a două forme de organizare statală în Europa sau formularea unui punct de vedere referitor la economia României din acea perioadă.

Colegii lor mai mari, de la clasa XII-a, au avut de scris tot un eseu de două pagini, dar despre România în secolul al XX-lea, unde au avut de menţionat două Constituţii ale ţării noastre, două aspecte referitoare la Constituţia din 1952, dar şi un punct de vedere referitor la evoluţia politică din România.

Anul trecut, s-au dat următoarele subiecte:

1 –Voievozi români. Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare.   2 – Criza orientală. Proclamaţia de la Islaz.   3 – România postbelica – două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism. Opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea.

Elevii au considerat că subiectele de anul trecut au fost exagerat de grele.

Conform calendarului aprobat de ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevi urmează:

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afişarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 şi depunerea contestaţiilor

5-8 iulie – soluţionarea contestaţiilor

9 iulie – afişarea relutatelor finale la BAC 2018

Citeşte şi: Update: Subiecte Română BAC 2018 și barem de corectare – Real și Uman

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top