Surse: Patriarhul Daniel ar putea fi înlocuit din vara de preasfințitul Galaction. Sfântul părinte ar fi grav bolnav

Ultimul update: luni 28 ianuarie 2019 21:24 Data publicării: luni 28 ianuarie 2019 21:17
Autor , în Știri

Patriarhul Daniel ar putea fi înlocuit din fruntea Bisericii Ortodoxe de preasfințitul Galaction în vara anului 2019.

Motivele care ar duce la înlocuirea preafericitului părinte Daniel sunt că acesta ar fi grav bolnav, lucru care a grăbit și sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, chiar dacă aceassta nu a fost finalizată.

Surse apropiate bisericii au declarat pentru huff.ro că preasfințitul părinte Galaction va fi cel care îi va lua locul (fiind favorit în cler).

Înscăunarea patriarhului Daniel în fruntea bisericii Ortodoxe Române s-a petrecut pe 30 septembrie 2007.

De-a lungul timpului a primit numeroase distincții și titluri, dintre care amintim: Premiul Emanuel Heufeder (Germania, 1998); Medalia Comemorativă „150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu” și Ordinul „Serviciul Credincios” în rang de Mare Cruce acordat de către Președinția României (2000); Membru titular al Academiei Internaționale de Științe Religioase de la Bruxelles (2000); Premiul ecumenic al Institutului Sf. Nicolae din Bari (Italia, 2002); Premiul Pro Humanitate acordat la Berlin, în 2002, de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europa (din Freiburg im Breisgau); Senator de onoare al Universității Dunărea de Jos (Galați, 2003).

De asemenea deține titlul de Doctor Honoris Causa al mai multor institute academice din țară și străinătate: Universitatea Catolică Sacred Heart, Fairfield, Connecticut – S.U.A. (2003); Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (2006); Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj.[3] De asemenea, este cetățean de onoare al municipiului Botoșani (2003).

A participat la peste 200 de simpozioane, congrese și conferințe teologice internaționale, aducând contribuții importante în rezolvarea problemelor dezbatute în cadrul acestor întruniri.

A publicat peste 500 de studii, articole, cuvântări și prefețe în limba română, peste 100 de studii și articole în limbile franceză, engleză și germană în reviste și volume colective din străinătate. Patriarhul Daniel este și autorul unor cărți teologice de o importanță deosebită.[necesită citare]

La data de 30 septembrie 2007, Președintele României i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, ca o încununare a tuturor contribuțiilor sale.

În anul 2007 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

Contactați de redacția huff.ro, reprezentații BOR nu au oferit până acum un răspuns cu privire la starea de sănătate a patriarhului Daniel.

Sursa: Huff.ro
Loading...
Comentarii
 1. Sarbu GH. , 28 ianuarie 2019 la 21:22

  Exista o regula nescrisa(cred) ca patriarul BOR sa fie anterior alegerii,mitropolit al Moldovei.

 2. eva vanvossen , 28 ianuarie 2019 la 21:40

  Foarte ciudat…daca Preafericitul este grav bolnav este regretabil, insa,acest preasfintit Galaction ar fi ca un absovent de 8 clase pe langa studiile academice ale Preafericitului!sa nu mai spunem ca vine din bazinul elctoral teleormanean,chiar este singurul nimerit?!nu cumva se pune presiune si pe BOR?

 3. danciu , 28 ianuarie 2019 la 22:25

  Ce inseamna preaSFINTIT? ce inseamna preaFERICIT?

 4. florinel , 29 ianuarie 2019 la 0:45

  la cata avere a strans partiahul romaniei e si normal sa se retraga la pensie…

 5. .............. , 29 ianuarie 2019 la 5:52

  Patriarhul a indraznit sa demoleze chilia parintelui Gherontie de la Manastirea Caraiman din Busteni lasand pe enorasii si pe toti cei care au contribuit material la realizarea lacasului divin fara cea mai nepretuita amintire: chilia parintelui Gherontie. P.S. Redactia huff.ro daca se poate un articol despre aceasta trista hotarare a patriarhului Daniel de a demola chilia parintelui Gherontie care trebuia sa devina muzeu in cadrul Manastirii Caraiman.

 6. Victor ionut , 29 ianuarie 2019 la 9:53

  Vorbe proaste inventate de oameni si mai prosti. Scrieți ziua ce visați noaptea? Sunteți si plătiți pentru jobul vostru?

 7. symy , 29 ianuarie 2019 la 10:18

  Vrea sa ajunga in rai,pentru alt post de patriarh:)))))o sa aiba o mare surpriza;NU exista RAI ortodox!!!!

 8. iulian , 29 ianuarie 2019 la 11:43

  I se intoarce ,,binele,, ce l-a facut si l-au ajuns blestemele celor pe care i-a napastuit…