Connect with us
SURSE: Valer Dorneanu a fost ales presedinte interimar al Curtii Constitutionale

Știri

SURSE: Valer Dorneanu a fost ales presedinte interimar al Curtii Constitutionale

Valer Dorneanu a fost ales presedinte interimar al Curtii Constitutionale, dupa ce mandatul lui Augustin Zegrean a expirat, scrie Hotnews.ro.

Interimatul lui Dorneanu va dura o luna de zile, iar alegerea judecatorului a fost la limita, semn ca judecatorii au fost destul de impartiti in momentul votului. La sfarsitul acestei luni expira mandatele a trei judecatori de la CCR: Augustin Zegrean (presedinte CCR), Zoltan Puskas si Tudorel Toader.

Pana acum, doar UDMR si-a desemnat judecatorul in fruntea Curtii Constitutionale. Attila Varga a reusit sa ii convinga pe parlamentari pe 4 mai pentru a-l inlocui pe Zoltan Puskas.

Desi judecatorii nu au coloratura politica, in general, atunci cand sunt votati de Parlament, acestia sunt propusi de structurile politice ale partidelor.

STIRILE MOMENTULUI:

Alina Petre castiga in fata familiei Magureanu. Ce s-a intamplat cu mama sa

Gabriela Firea a semnalat deja o problema in Bucuresti – TANTARII care ii pisca pe copii in parcuri

La Senat, dupa retragerea lui Ioan Chelaru, Partidul Social Democrat nu a facut nicio alta nominalizare. Si presedintele Romaniei poate sa propuna un judecator la Curte, iar sursele Hotnews.ro spun ca ar fi vorba despre presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

Valer Dorneanu a fost deputat PSD in perioada 2000-2008 si este membru al Curtii Constitutionale. Acesta a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domenii importante precum armata, politie, justitie si penitenciare. In primul mandat de parlamentar (2000-2004), Dorneanu a fost seful Camerei Deputatilor, fiind sustinut de majoritatea pesedista din acea perioada.

Inainte de 1989, Dorneanu a fost procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala in perioada 1980-1985.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top