Connect with us
Te feresti de paste? Iata cateva motive pentru a nu le mai evita!

Știri

Te feresti de paste? Iata cateva motive pentru a nu le mai evita!

Uite de ce nu ar trebui sa eviti consumul de paste nici macar atunci cand vrei sa slabesti!

Pastele au o reputatie foarte proasta printre doamnele si domnisoarele care tin dieta. Exista ideea eronata conform careia pastele ingrasa si nu au loc intr-o dieta cu deficit caloric. Cu toate acestea pastele sunt foarte importante intr-o alimentatie echilibrata si nu trebuie sa lipseasca din regimul tau alimentar. Consuma-le cu incredere chiar si cand vrei sa slabesti, insa ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea.

Pastele sunt foarte satioase si iti tin stomacul plin pentru mult timp. De aceea sunt benefice pentru persoanele care vor sa evite gustarile dintre mese. Daca le adaugi si cateva legume precum ciupercile, rosiile, dovleceii sau vinetele vei transforma pranzul intr-un festin sanatos, plin de nutrienti importanti. Carbohidratii iti vor permite sa te opresti din rontait intre mese.

UITE CE IMPACT ARE UNTUL ASUPRA ORGANISMULUI TAU! STIAI ASTA?

Atunci cand te feresti de anumite alimente si iti impui faptul ca esti la dieta, creierul tau va functiona in sens contrar si poftele de carbohidrati vor aparea instant. Obinuieste-te cu gandul ca vrei sa ai un regim alimentar sanatos si echilibrat. Consumul de paste te va ajuta sa te simti mai bine, stiind ca te poti bucura de aceasta placere nevinovata. Tine cont de faptul ca in alimentatia ta carbohidratii sunt foarte importanti si nu trebuie sa ii elimini nici atunci cand vrei sa pierzi in greutate.

Pastele nu au atat de multe calorii pe cat crezi. Spre exemplu, 100 de grame de paste au aproximativ 120 de calorii. Daca folosesti paste integrale, masa ta va fi si mai sanatoasa. Cheia este cantarul de bucatarie, care iti va permite sa consumi exact atat cat ai nevoie, fara sa exagerezi.

Exista nenumarate combinatii pe care le poti face cu pastele, iar asta iti va diversifica alimentatia zilnica si te va ajuta sa nu te plictisesti de aceleasi retete cu piept de pui si salata de varza. Legumele proastepe pot fi combinate cu pastele integrale pentru o reteta excelenta. Sucul de rosii este bogat in vitamina C, iar patrunjelul in calciu, asa ca nu ezita sa le adaugi peste ori farfurie cu paste. Parmezanul aduce nutrienti importanti in organism, iar maslinele contin aici grasi omega 3. Fii inventiva!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top