Connect with us
Telecabina de la Bâlea Lac a fost scoasă din funcțiune din cauza vântului care bate cu putere și a zăpezii care va fi viscolite.

Știri

Telecabina de la Bâlea Lac a fost oprită în stație din cauza vântului

Telecabina de la Bâlea Lac a fost scoasă din funcțiune din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile. Vântul puternic și zăpada care a ajuns la 60 de centimetri i-a forțat pe administratorii telecabinei să blocheze accesul turiștilor.

Telecabina de la Bâlea Lac-atracție turistică

Telecabina reprezintă singurul mijloc de transport care poate face legătura Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Totodată, ea este și una din atracțiile principale ale zonei, care atrăgeau turiștii foarte des. Dar dincolo de toate, siguranța transportului este pe primul plan și niciun risc nu poate fi asumat în această privință.

Administratorul Telecabinei, Leo Klingais a justificat decizia de a opri accesul turiștilor.”Oprirea telecabinei în staţie se datorează vântului puternic şi a vizibilităţii reduse. Condițiile meteo expun turiștii la un pericol mult prea mare, pe care nu ne permitem să ni-l asumăm.”

Deși admite potențialul turistic major al Telecabinei, Leo Klingais nu este dispus să-și asume decizia de a permite accesul doritorilor atunci când vremea nu este în parametrii normali.”Sunt turişti care au venit la munte, profitând de această perioadă de zile libere. Ar fi vrut să urce la Bâlea Lac, însă momentan nu se poate folosi telecabina. Este în staţie, oprită, pentru că bate vântul foarte puternic şi vizibilitatea este redusă”.

Citește și:Au inceput lucrarile la Hotelul de Gheata de la Balea Lac. Cand se va deschide inedita constructie

Prognoza meteo pentru weekend

Situația este puțin probabil să se schimbe în zilele următoare, ținând cont de avertismentele meteorologilor. Aceștia au emis vineri un cod portocaliu de vânt. Conform prognozei, în zonele montane a căror altitudine depășește 1.700m, vântul poate atinge 90 km/h. Mai mult decât atât, ninsoarea care va cădea coroborată cu vântul va da naștere fenomenului de viscolire, care va reduce vizibilitatea la sub 50m.

În ciuda veștilor mai puțin bune legate de starea vremii, peste 15.000 de turiști sunt așteptați la munte în aceste zile. Cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie, mulți români au ales Valea Prahovei, Brașovul și alte destinații montane în încercarea de a evada din cotidianul urban.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top