Vremea ne joacă feste la început de iarnă. Dacă la mijlocul lunii noiembrie trebuia să avem temperaturi apropiate de cele de îngheț iată că situația este cu totul alta.
Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru iarna 2017 – 2018.
Potrivit estimarii, vom avea temperaturi aproape ca vara in luna noiembrie, dar ne asteapta temperaturi foarte scăzute în decembrie și ianuarie.
Termometrele din Capitală înregistrează astăzi o maximă de 22 de grade Celsius.
O temperatură extremă dacă stăm să ne gândim că în această perioadă a anului maximele nu trebuie să depășească 13 grade Celsius.
În harta de mai jos puteți vedea temperaturile maxime de astăzi care se vor atinge în principalele orașe.
Și la noapte va fi destul de cald pentru perioada din calendar. Potrivit prognozei meteo, temperaturile minime vor ajunge si la 10, 12 grade Celsius.
De miercuri, vremea se răceşte bine, mai ales în sud. Astfel, maximele vor fi între 4 şi 13˚C. La Bucureşti, termometrele nu vor arăta mai mult de 11˚C.
Ministerul Energiei se așteaptă la o iarnă geroasă cu consumuri-record de electricitate și gaze
Dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca în această iarnă să avem o situație similară cu cea de iarna trecută, când au existat consumuri-record de electricitate și de gaze naturale, ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute (minus 15-20 de grade) înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile, potrivit proiectului privind Programul energetic pentru iarna 2017 – 2018, elaborat de Ministerul Energiei.
„Pentru vârfurile de sarcină previzionate pentru iarna 2017-2018, Dispecerul Energetic Național a realizat balanța producție – consum în care a fost luat în considerare un scenariu plecând de la următoarele ipoteze: înregistrarea unei perioade de 7-10 zile geroase, cu temperaturi de minus 15 – 20 grade C); structura producției la vârful de seară fără aportul centralelor eoliene și fotovoltaice (limitări naturale sau dictate de protecții tehnologice), cu reduceri de putere, până la opriri, ale centralelor pe gaze naturale (presiuni mici în rețeaua de transport gaze naturale); la vârful de consum, valoarea medie maximă orară considerată este de 9.750 MW (identic cu cea înregistrată în ianuarie 2017. Valoarea maximă instantanee a fost de 9.991 MW)”, se arată în textul Programului de iarnă.
În ceea ce privește energia electrică, a fost analizată o perioadă de 6 luni, respectiv de la 1 octombrie 2017 la 31 martie 2018, pentru care Comisia Națională de Prognoză a prevăzut o creștere a consumului mediu cu 2,4%, iar Dispecerul Energetic Național a prevăzut o creștere a acestuia cu 1,2% față de realizările perioadei similare 2016 – 2017.
Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a pătruns în Europa și va atinge zona Mediteranei, precum și Balcanii.
Vor avea loc căderi masive de zăpadă în Alpi, dar și în vestul Sloveniei, în Croația, Bosnia, Serbia, Muntenegru și este posibil ca frontul de aer rece să ajungă și în România.
În centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scăzute decât media normală pentru această perioadă.
În România sunt temperaturi peste media obișnuită a lunii noiembrie, dar spre finalul săptămânii vremea se răcește.
VREMEA de Crăciun şi Revelion. Anunţul făcut de meteorologi
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în perioada următoare, dar și prognoza în această iarnă.
Potrivit specialistului, va fi o iarnă cu viscole și episoade de ger, cu temperaturi ce vor coborî și sub -30 de grade.
Acest articol a fost actualizat la: 2017-11-13T14:38:58+02:00 14:38
Acest site foloseste cookies.
Read More