Connect with us
Tenis: Simona Halep vs. Maria Sharapova, 4 - 6, 6 - 1, 6 - 4

Știri

Tenis: Simona Halep vs. Maria Sharapova, 4 – 6, 6 – 1, 6 – 4

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 3.351.729 dolari, învingând-o în trei seturi, 4-6, 6-1, 6-4, pe rusoaica Maria Şarapova, într-o partidă disputată sâmbătă la Foro Italico.

LIVE BLOG | Simona, victorie COLOSALĂ! Halep o elimină dramatic pe Şarapova şi se califică în finala de la Roma pentru al doilea an la rând

LIVE BLOG | Simona, victorie COLOSALĂ! Halep o elimină dramatic pe Şarapova şi se califică în finala de la Roma pentru al doilea an la rând


Halep, favorita principală a turneului de la Roma, o înfruntă pe Şarapova pentru a 8-a oară în carieră, într-un meci care nu trebuie ratat! Simona abordează partida cu multă relaxare, după ce şi-a asigurat rămânerea pe locul 1 mondial, în timp ce Maria se află într-o evidentă revenire de formă. Constănţeanca are însă avantajul de a nu fi pierdut niciun set în această săptămână, spre deosebire de rivala sa care a fost nevoită să joace set decisiv în trei dintre cele patru partide disputate la Foro Italico.

Şarapova conduce detaşat în meciurile directe, scor 7-1, dar Halep şi-a adjudecat ultima confruntare, la Beijing 2017 (hard), cu scorul de 6-2, 6-2. Astfel, Simona are ocazia să o învingă în premieră pe zgură pe Maria, după ce a pierdut la limită celelalte două jocuri pe suprafaţa roşiatică: 6-1, 2-6, 3-6 în finala de la Madrid 2014, respectiv 4-6, 7-6, 4-6 în ultimul act de la Roland Garros 2014. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată la Roma, turneu pe care rusoaica l-a câştigat de trei ori (2011, 2012 şi 2015), iar românca niciodată.

253. 425 de dolari este premiul pe care câştigătoarea meciului Simona Halep – Maria Şarapova şi-l va asigura sâmbătă seară. Pierzătoarea va încasa 126.590 de dolari.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top