Connect with us
Teodor Meleşcanu: „Educaţia şi învăţământul reprezintă factori importanţi în consolidarea cooperării pe plan internaţional”

Știri

Teodor Meleşcanu: „Educaţia şi învăţământul reprezintă factori importanţi în consolidarea cooperării pe plan internaţional”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a dezvăluit în cadrul ceremoniei de absolvire a Cursului de Diplomație și Afaceri Internaționale de către elevii Liceului Lauder-Reut că educaţia şi învăţământul reprezintă factori importanţi în consolidarea cooperării pe plan internaţional, dar şi în dezvoltarea stabilităţii într-o societate deschisă, multiculturală.

Potrivit MAE, ministrul Meleşcanu i-a felicitat pe organizatori pentru această iniţiativă care a cunoscut, în ultimii doisprezece ani, o dezvoltare constantă, arătând că ea promovează adaptarea permanentă a obiectivelor şi metodelor educaţionale la cerinţele actuale ale societăţii, cu accent pe transformările conceptuale şi practice din sfera diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale.

Citește și: NOU scandal în Educaţie: “Lucrările, corectate de acasă”

De asemenea, el le-a adresat tinerilor participanţi invitaţia de a efectua stagii de pregătire în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pe durata studiilor universitare, subliniind importanţa contribuţiei tinerilor la promovarea României peste hotare, a valorilor democraţiei, solidarităţii şi toleranţei.

Citește și: Schimbare la Bacalaureat! Ministerul Educației a făcut anunțul!

La eveniment, care a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe, au fost prezenţi şi ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, preşedintele Fundaţiei Ronald S. Lauder România şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut, Tova Ben-Nun Cherbis, şi preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, Paul Schwartz, informează MAE.

Fundaţia Ronald S. Lauder, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român, Lauder School of Government, Diplomacy & Strategy şi Raphael Recanati International School din Israel au încheiat parteneriate în domeniul educaţiei, care oferă cursuri extracurriculare de diplomaţie şi relaţii internaţionale la Liceul Lauder-Reut.

Te-ar putea interesa și: UPDATE: Subiecte Română Evaluare Naţională 2018 şi barem de corectare

Subiecte Română Evaluare Naţională 2018. Pe 11 iunie, elevii de clasa a VIII a au intrat în plin examen de Evaluare Naţională, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Update: Baremul și rezolvarea subiectelor au fost afișate de edu.ro! Apasă pe linkul de mai jos pentru a vedea cum se rezolvau subiectele.

EN_limba_romana_2018_bar_02

UPDATE: Iată ce a picat anul acesta la evaluarea națională, la proba scrisă de limba și literatura română. Citește continuarea AICI.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top