Connect with us
Teroare pentru 35 de turişti români în Portugalia

Știri

Teroare pentru 35 de turişti români în Portugalia

Cei 35 de turişti care ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară sunt încă în Portugalia, după ce compania aeriană TAP Portugal a anulat şi al doilea zbor.

Îngrijorător pentru pasageri este faptul ca nu primesc nici un fel de explicaţii.

Românii sunt blocaţi de două zile în Portugalia

Românii ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară, după ce zborul iniţal, programat sâmbătă, a fost anulat.

Citeşte şiCe au făcut acești turiști pe litoralul românesc: „Nu mai vreau concediu în România”

Cei 35 de turişti, plecaţi în vacanţă în Madeira, zburau spre Bucureşti, prin Lisabona.

Mai mulţi turişti români, între care şi copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti sunt ţinuţi într-un hotel din capitala Portugaliei, de sâmbătă, după ce două curse către România au fost anulate.

Două curse către România au fost anulate

„Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal – zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost „We don’t know, yet”, a declarat unul dintre pasageri.

Acesta a mai spus că au fost obligaţi să părăsească camerele de hotel la ora 12.

„Am fost aduşi la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligaţi să eliberăm camerele. Încă nu ştim mare lucru despre întoarcerea acasă”.

Ambasada României în Republica Portugheză are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat.

Reprezentanţii misiunii diplomatice aflându-se în permanentă legătură cu turiştii, potrivit unui răspuns al Ministerului Afecerilor Externe.

Citeşte şi Cel mai fericit loc din lume. Oamenii lucrează până miercuri

Anularea zborurilor nu a fost anunţată

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism transmite că este nemulţumită „de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona.”

„Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată”, precizează ANAT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top