Connect with us
Țigări de contrabandă, confiscate la Suceava cu focuri de armă

Știri

Țigări de contrabandă, confiscate la Suceava cu focuri de armă

Poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava au folosit armamentul din dotare în încercarea de a prinde doi contrabandişti de ţigări. Aceștia le-au confiscat marfa de contrabandă în valoare de peste 360.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ilie Poroch Seriţan, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în localitatea Straja, poliţiştii de frontieră ai STPF Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, au identificat pe un drum forestier două autoturisme de teren, despre care existau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Citește și: Doi turci și șapte români, depistați cu produse de contrabandă. Ce au găsit polițiștii de frontieră asupra lor

S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care şoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcţia de deplasare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical, iar în acel moment cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure.

Citește și: Percheziții DNA în portul Constanța, într-un dosar de contrabandă și corupție

În urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, ce au fost duse la sediul STPF Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Polițiștii maramureșeni au avut o situație similară pe 29 martie 2018

Pe 29 martie 2018, polițiștii de frontieră maramureşeni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, în încercarea de a prinde mai multe persoane care transportau ţigări de contrabandă.

Totul s-a petrecut pe raza Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Valea Vişeului.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al ITPF Sighetul Marmaţiei, se arată că un echipaj al poliţiei de frontieră de la SPF Valea Vişeului, judeţul Maramureş, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane. Acestea transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Citeșt continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top