Connect with us

Știri

Țigările cu arome sau aditivi nu se mai produc de astăzi

Începând de astăzi, 10 decembrie 2016, companiile de tutun nu mai au voie să producă ţigările cu arome sau aditivi.

Potrivit Legii nr. 201/2016, de astăzi este interzisă producerea țigărilor cu arome. Totodată, pachetele vor conţine imagini şi avertismente, fiindu-le însă permisă vânzarea stocurilor existente până în mai 2017.

Legea prevede și o schimbare a aspectului pachetului de țigări. Va exista o imagine grafică pe 65% din suprafața acestuia. Desenele vor trebui modificate pe fiecare de la 1 ianuarie. Astfel, fumătorii nu se vor mai obișnui prea mult cu ele și vor fie surprinși de noile imagini.

De asemenea, vor fi afișate avertismente de sănătate, formate din text, poză și număr de telefon la care se pot obține informații despre metodele de renunțare la fumat

Fumătorii nu vor mai găsi țigările cu arome din 2019

Totodată, fumătorii nu vor mai găsi să cumpere ţigări mentolate începând cu 2019.

Producătorii și importatorii vor trebui să raporteze autorităţilor informaţii cu privire la ingredientele utilizate în procesul de fabricaţie, la emisiile produselor de tutun şi date privind volumul vânzărilor de produse de tutun din România, pe tip şi marcă.

Citește și:Legea care interzice țigările cu arome, promulgată de Klaus Iohannis

În plus, producătorii din domeniu vor avea obligaţii de raportare extinsă pentru anumiți aditivi conținuți în țigarete și tutunul de rulat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top