Connect with us
Scrisoarea INCREDIBILĂ de pe Titanic. A fost descoperită în haina unui pasager

Știri

Titanic II, copia fidela a navei scufundate! Se lanseaza in 2018

In doi ani se lanseaza Titanic II. Ai avea curaj sa urci pe replica celebrului vapor scufundat in 1912?

Compania Blue Star Line a anuntat in anul 2012 inceperea unui proiect de mare anvergura. Se dorea crearea unei copii fidele a celebrului Titanic. Acum, lucrarile sunt aproape finalizate si se anunta lansarea la apa a navei Titanic II in 2018.

Daily Mail a pus la dispozitia curiosilor cateva imagini senzationale din interiorul noului Titanic si nu putem sa nu constatam faptul ca vaporul arata similar cu „stramosul” sau care se afla in adancurile Oceanului Atlantic de mai bine de o suta de ani.

Titanic Titanic 2

Constructia vaporului este asigurata de un bogat om de afaceri si politician australian, pe nume Clive Palmer. Titanic II se prezinta la fel ca predecesorul sau. Va avea cabine pentru clasele I, a II-a si a III-a si respecta designul original al celebrei scari principale, fumoarul, dar si Cafeneaua Pariziana.

Cu privire la tehnologie, Titanic II nu va avea nici in camere si nici in spatiile publice televizoare sau calculatoare, cu scopul de a le reaminti pasagerilor de epoca de la inceputul secolului al XX-lea, atunci cand a fost lansat vaporul initial. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre cele doua nave: Titanic II va avea o baza de aterizare pentru elicoptere pe punte, un aspect care mareste siguranta pasagerilor.

In plus, Titanic II se va deosebi de Titanic prin masurile de siguranta moderne cu care este dotat. Printre altele, motorul este unul diesel, nu un sistem de motoare cu abur si vor exista suficiente barci de salvare pentru toti pasagerii. Sa speram ca nu va fi cazul de asa ceva.

Cu toate ca initial lansarea la apa a vasului era planificata pentru anul 2016, au existat speculatii potrivit carora proiectul ar fi fost anulat. Surpriza! Anul trecut in septembrie, un reprezentant al companiei lui Palmer a anuntat ca proiectul este in derulare, iar lansarea la apa este programata pentru 2018.

Sursa foto dailymail.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top