Connect with us
Toni Greblă: "Iohannis poate fi suspendat, dar politic lucrurile sunt mai complicate"

Știri

Toni Greblă: „Iohannis poate fi suspendat, dar politic lucrurile sunt mai complicate”

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat luni că prin acţiunile sale preşedintele Klaus Iohannis a încălcat prevederile Constituţiei, astfel încât ar exista motive constituţionale pentru a fi declanşată procedura de suspendare a acestuia din funcţie, însă politic „lucrurile sunt mai complicate”.

„Juridico-constituţional preşedintele României, prin acţiunile pe care le-a făcut sau prin inacţiunea sa, a încălcat prevederile Constituţiei, astfel încât ar exista motive constituţionale pentru a fi declanşată procedura de suspendare a acestuia din funcţie.

Politic, lucrurile sunt mai complicate şi ele se complică şi mai mult ca urmare a faptului că de la 1 ianuarie România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, astfel încât trebuie analizate bine care sunt avantajele, dezavantajele, consecinţele în plan politic, în plan european ale unei astfel de măsuri, dar senzaţia mea, şi nu numai a mea, este că preşedintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale

Constituţiei şi caută să împiedice buna funcţionare a instituţiilor statului, încât parcă solicită să fie declanşată procedura de suspendare a sa din funcţie”, a declarat Greblă într-un interviu difuzat la România Tv, întrebat dacă exclude declanşarea procedurii de suspendare a lui Iohannis.

El a apreciat că această atitudine a lui Iohannis face parte din elemente de campanie electorală în care acesta „a intrat prea devreme”.

În opinia lui Toni Greblă, refuzul perpetuu al preşedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza noi miniştri pentru două ministere timp de mai mult de o lună este „e o atitudine discreţionară, periculoasă pentru funcţionarea statului român”.

Greblă a mai afirmat că fostul preşedinte Traian Băsescu parcă „dădea dovadă de mai multă responsabilitate” comparativ cu actualul preşedinte „în ceea ce priveşte unele din laturile funcţionării statului român”.

Citește și: Anca Jurma nu va mai fi șefa interimară a DNA. Cine se va ocupa de conducere

Citește și: Eugen Teodorovici și Rovana Plumb, miniștri interimari la Dezvoltare și Transporturi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top