Connect with us
carti-07092015

Știri

Top 5 carti care au schimbat omenirea

In istorie au existat anumite carti care ne-au schimbat perceptia asupra lumii si ne-au ridicat valul negru de pe ochi.

Iata care sunt acele carti care au avut cel mai mare impact asupra omenirii.

1. ,,Interpretarea Viselor”- Sigmund Freud

Bazele teoriei inconstientului au fost puse de Freud in anul 1899 cand a publicat celebra carte ,,Interpretarea Viselor”. Perceptia de sine a omului modern s-a schimbat la nivel global cu aparitia acestei carti. Oamenii au inceput sa constientizeze importanta viselor, a subconstientului dar si a psihologiei in viata de zi cu zi.

2. ,,Originea Speciilor” – Charles Darwin

Ideea conform careia de-a lungul timpului, atat plantele cat si animalele se afla intr-o continua evolutie ii apartine lui Charles Darwin. Cartea a ajuns sa fie atat de controversata din cauza faptului ca autorul contrazice in opera sa punctul de vedere al religiei conform caruia originea vietii de pe Pamant se datoreaza lui Dumnezeu. Scrisa intr-un limbaj accesibil oricarui om, cartea poate reprezenta un punct de cotitura a istoriei umane.

CITESTE SI: TOP 3 DESCOPERIRI PE CARE STIINTA NU LE POATE EXPLICA

3. ,,Biblia” – diversi autori

Cu siguranta ca ,,Biblia” a avut de-a lungul timpului o mare influenta asupra omenirii. Poate chiar datorita ei, crestinismul a devenit cea mai raspandita religie din lume ce are 2,1 miliarde de adepti cu diverse confesiuni.

4. ,,Istoriile” – Herodot

Aceasta este cartea care i-a adus lui Herodot titlul de parintele istoriografiei. Manuscrisul lui reprezinta sursa reala a informatiilor despre razboiul greco-persan din secolul V si a cunostiintelor despre lumea antica. Pentru a-si documenta cercetarea, parintele Herodot a calatorit enorm in decursul vietii sale, strangand relatari de la personalitati si regi ai vremii.

5. ,,Republica”- Platon

Cartea lui Platon a avut o influenta uriasa asupra islamismului, crestinismului si a religiilor vestice. Prin lucrarea sa, Platon a reusit sa puna bazele celei mai coerente teorii politice, utopia, prin imaginarea unei cetati autocratice, conduse de filosofi.

In data de 8 septembrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Literaturii. Care este ultima carte pe care ai citit-o?

Sursa foto: crafthubs.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top