Connect with us
Torționarul Alexandru Vișinescu, în stare gravă la spital! Ce s-a întâmplat cu acesta în penitenciar

Știri

Torționarul Alexandru Vișinescu, în stare gravă la spital! Ce s-a întâmplat cu acesta în penitenciar

Alexandru Vișinescu se află internat în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

În urmă cu două zile, torționarul Alexandru Vișinescu a fost preluat de urgență de la Penitenciar, după ce a căzut și a suferit o ruptură de splină.

În 2016, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost condamnat definitiv la 20 de ani de detenție pentru infracțiuni contra umanității. Încă de la reținerea sa, acesta a cerut în repetate rânduri întreruperea executării pedepsei pe motive de sănătate. Cu toate acestea, cererile sale au fost respinse.

Alexandru Vişinescu are 92 de ani, suferă de opt afecţiuni, iar în ultima vreme fusese internat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Citește și: Torționarul Ion Ficior a murit la vârsta de 90 de ani

Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Vişinescu că, în perioada 1956-1963, când a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a luat măsuri de persecutare a deţinuţilor politici încarceraţi.

Citește și: Torționarul Vișinescu este grav BOLNAV! A cerut să fie eliberat

„Totodată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv, condiţiile de detenţie inumane, relele tratamente, bătaia şi alte violente, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi erau tot atâtea acţiuni menite a duce la exterminarea fizică a persoanelor încarcerate„, potrivit procurorilor.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Pe data de 26 septembrie, torționarul Ion Ficior a murit la vârsta de 90 de ani. Acesta executa o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni împotriva umanității.

Ion Ficior era internat la spitalul Penitenciarului Jilava.

Foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top