Connect with us
Traficul feroviar întrerupt între Galați și Tecuci

Știri

Traficul feroviar întrerupt între Galați și Tecuci

Traficul feroviar pe ruta Galaţi-Tecuci este întrerupt, sâmbătă, pe un fir şi restricţionat pe celălalt, după ce a fost descoperită o spălare de terasament între localităţile Piscu şi Vameş, în urma ploii torenţiale de noaptea trecută.

În urma evaluărilor în teren, între localităţile Piscu şi Vameş a fost descoperită o spălare de terasament pe calea ferată. Traficul feroviar pe un fir pe ruta Galaţi-Tecuci este întrerupt, iar pe un fir se circulă restricţionat„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Vineri seara, meteorologii au emis un cod roșu de furtuni.

Te-ar putea interesa și: Capitala și 44 de localități din 16 județe, afectate de fenomenele meteo extreme

În ultimele 24 de ore, Capitala și 44 de localități din 16 județe au fost afectate de fenomenele meteo extreme.

„Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale din zonele unde au fost înregistrate inundaţii.

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel naţional au fost semnalate efecte negative în 44 localităţi din 16 judeţe (Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea şi Vrancea) şi în Bucureşti”, precizează IGSU.

Din primele evaluări, în urma căderilor semnificative de apă şi scurgerilor importante de pe versanţi, au fost afectate 44 locuinţe, 39 beciuri şi subsoluri, 120 curţi, 2 obiective economice, 2 anexe gospodăreşti, 1 autoturism, 1 fântână şi 8 tronsoane de drum.

Salvatorii militari au acţionat pe toată durata zilei de ieri şi a nopţii pentru evacuarea apei din gospodării şi înlăturarea efectelor generate de vremea rea cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, bărci şi cu autospeciale de intervenţie.

Citește și: Cod Roşu de vreme rea pentru judeţul Galaţi! O furtună năprasnică va lovi în scurt timp

În urma situaţiilor de urgenţă produse, nu a fost necesară evacuarea preventivă a populaţiei din zonele afectate şi nu au fost înregistrate victime.

„În cursul serii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o Avertizare imediată de COD ROŞU, care viza averse torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pentru mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

Imediat, la nivelul ISU Galaţi au fost suplimentate efectivele de pompieri şi au fost constituite echipaje care să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din zonele afectate. În urma evaluarii din teren au fost înregistrate 8 locuinţe inundate, 10 curţi şi un drum naţional afectate pe o porţiune de 0,5 km. Nu a fost necesară dispunerea măsurilor suplimentare de protecţie pentru populaţie„, relatează informarea IGSU. Citește continuarea AICI.

Foto: Captură video Adevărul.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top