Știri

Tragedia continuă la Matei Balș. Încă un pacient ars a decedat. Bilanțul ajunge la 12 decese

Tragedia de la Matei Balș a fost unul dintre cele mai groaznice evenimente din ultima perioadă. Deși nu este primul de acest fel, toată România a fost cutremurată de ce se întâmplă în acest moment. Inițial, numărul morților a fost unul mic, dar pare că acesta continuă să crească. Astăzi a fost confirmat decesul cu numărul 12 și alte persoane se află în acest moment în stare gravă.

Încă un deces la Matei Balș

Cazul Matei Balș este unul extrem de complicat. Nefericitul eveniment a pus în pericol viețile a numeroși pacienți și a ucis până acum 12. Persoana care a decedat azi se afla în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. După incendiu a fost transferat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Bărbatul în vârstă de 89 de ani era diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și avea multiple afecțiuni asociate. Acesta va fi dus la autopsie pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului.

Situația pacienților transferați de la Matei Balș este următoarea, conform Ministerului Sănătății:

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).

Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți – 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.

Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați.

Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți – 3 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.

Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

Ajutor financiar pentru fiecare persoană afectată de incendiu

Guvernul a stabilit că familia fiecărei persoane afectate de incendiul de la Matei Balș va primi un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu, după şedinţa în care s-a aprobat hotărârea de guvern. La fel s-a procedat și după incendiul de la Piatra Neamţ.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora.

Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Share
Scris de
Săndulescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More