Connect with us

Externe

TRAGEDIE fără margini! O persoană a murit iar 18 sunt rănite

Tragedie fără margini în această dimineaţă. O explozie s-a produs în apropierea unui terminal de gaz. Bilanțul anunțat de poliție este unul cât se poate de tragic: un mort și 18 răniți.

Inițial, presa vorbea despre cel puțin 60 de răniți. Deflagraţia a avut loc în jurul orei locale 9.00, respectiv 10.00 ora României şi a fost urmată de un incendiu.

O explozie s-a produs în apropierea unui terminal de gaz

Autorităţile din Austria anunţă că acum lucrurile sunt sub control la terminalul Baumgarten. Acesta este principalul centru de distribuţie pentru gazele naturale livrate de Rusia şi Norvegia în Austria şi de acolo mai departe către nordul Italiei şi sudul Germaniei.

Are o capacitate de 40 de miliarde de metri cubi şi a fost inaugurat în 1959. Terminalul Baumgarten este controlat de gigantul petrolier OMV.

Citeşte şi Se schimbă BULETINELE! Românii trebuie să meargă la poliție pentru schimbare

Propunerea de introducere a unui nou tip de carte de identitate a vost votată în Senat. Acum va intra în dezbatere în Camera Deputaților.

Proiectul presupune faptul că românii vor putea avea buletine electronice începând cu vârsta de 14 ani.

Se dorește această schimbare fiindcă acest tip nou de buletin vine la pachet cu multe alte facilități:

  • le vom putea folosi pentru serviciile electronice
  • vor putea ține și locul carturilor de sănătate

În prezent acest proiect de lege se află în dezbatere și vot în Camera Deputaților, forul decizional. Dar, aplicarea lui depinde și de aprobarea prin decret de către șeful statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Însă nimeni nu va fi obligat să facă această schimbare, dacă nu o dorește

Proiectul de lege mai prevede și că vor putea fi eliberate cărţi de identitate cu valabilitate de doi ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani.

Cu valabilitate de patru ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani şi cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Personalizarea documentelor se va realizeaza în Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care au inițiat acest proiect afirmă că titularul unui astfel de document electronic va putea fi folosit pentru o gamă largă de servicii: bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţionale, ceea ce va conduce la simplificarea interacţiunii cu autorităţile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice.

Citeşte şi Monica Pop, declaraţie despre Alexandru Arșinel: “… o nouă tragedie”

Medicul Monica Pop a făcut declarații cutremurătoare despre Alexandru Arșinel. Marele actor a fost supus luni unei intervenții chirurgicale la inimă după ce, pe 10 decembrie, a ajuns la spital acuzând dureri puternice în piept.

Monica Pop a declarat că dacă Alexandru Arșinel ar fi neglijat simptomele și nu ar fi ajuns la timp la spital, ar fi avut loc o nouă tragedie.

”Am fi avut un nou deces. Multi oameni din tara asta cauta evenimente cu adrenalina. Este cea mai mare tampenie. (…) Necazurile foarte mari pe care le-a avut, pentru ca pierderea partenerei de scena, partenera de viata, cu o apropiere sufleteasca, este o chestie peste care foarte greu poti sa treci”, a declarat Monica Pop, citată de wowbiz.ro.

Medicii Spitalului Universitar de Urgență București au declarat, într-o conferinţă de presă, că Alexandru Arşinel a suferit un sindrom coronarian acut.

Managerul Spitalului Universitare de Urgenţă a dat detalii exacte despre ce se întâmplă în acest moment cu Alexandru Arşinel.

Cardiologii susţin că actorului i-a fost montat în această dimineaţă un stent şi că este cooperant, conştient şi are o stare generală favorabilă.

“A ajuns aseară la camera de gardă cu o durere toracică inferioară, a fost supus mai multor analize şi s-a decis internarea. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu.

Alexandru Arşinel a fost supus unei intervenţii chirurgicale luni

A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză. Starea domniei sale s-a păstrat pe parcursul nopţii. (…) Astăzi a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent.

70% era obstruată artera, motiv pentru care s-a decis introducerea unui stent. (…) Totul a decurs normal, fără complicaţii. A fost un sindrom coronarian acut. Asta este titulatura modernă. (…) Starea domniei sale este favorabilă, mănâncă şi este foarte bine.

În funcţie de starea sa, domnul profesor Vinereanu şi medicii din secţia cardiologie vor decide externarea.”, au declarat medicii în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicii au vorbit şi despre posibilitatea ca starea actorului să se fi agravat după şocurile suferite în ultima perioadă, după pierderea partenerei sale Stela Popescu, dar şi a actriţei Cristina Stamate.

“Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dânsul are şi alte afecţiuni. Medicul cardiolog o să-i prescrie şi nişte recomandări la externare.”, au conchis medicii.

Aceştia au precizat că Alexandru Arşinel va putea urca încontinuare pe scenă dar după o perioadă de recuperare.

Alexandru Arşinel a ajuns duminică, de urgenţă, la Spitalul Universitar din Capitală. Actorul a fost suspus unor investigaţii imediat, iar medicii de la camera de gardă au decis să-l interneze.

Citeşte şi 4 jandarmi au fost răniţi într-un accident în Bucureşti

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top