Traian Băsescu îi cere Vioricăi Dăncilă să plece de la Palatul Victoria!

29.07.2018
Traian Băsescu îi cere Vioricăi Dăncilă să plece de la Palatul Victoria!

Traian Băsescu o roagă pe Viorica Dăncilă să plece din funcţia de prim-ministru, precizând că aceasta nu înţelege „vălul de penibil cu care acoperă ţara în relaţiile externe”.

„Vă rog, plecaţi de la Palatul Victoria Doamnă Dăncilă! Ce nu pricepe Liviu Dragnea, Doamna Premier Vasilica Viorica Dăncilă şi la momentul desemnării n-a priceput nici Preşedintele Iohannis este faptul că un premier, pe timpul mandatului său, este şi un simbol intern şi extern al poporului, al statului, al ţării, al guvernului în fruntea căruia se află.

Biata Viorica Vasilica, fără a înţelege nici ridicolul propriei situaţii, dar nici vălul de penibil cu care acoperă ţara în relaţiile externe, perseverează în a rămâne înfiptă în scaunul de la Palatul Victoria”, a scris Băsescu, duminică, pe Facebook.

Ce a susținut fostul președinte

Totodată, el a susţinut că Viorica Dăncilă este pusă de Liviu Dragnea să facă lucruri pentru care nu este pregătită.

Citește și: Ce au spus Traian Băsescu și Dacian Cioloș după ce președintele a revocat-o pe Kovesi

„Săraca femeie este pusă de Dragnea să facă lucruri pentru care nici nu este pregătită şi care, chiar dacă îi sunt scrise sau şoptite de consilieri, nu le poate citi corect şi nici ţine minte.

Dacă femeia asta ar avea un minim patriotism, ar înţelege că niciunui cetăţean nu-i este permis ca de la înălţimea funcţiei de prim-ministru să împingă ţara către penibil, continuând să-şi exercite funcţia cu o înduioşătoare inconştienţă.

Vă rog, plecaţi de la Palatul Victoria Doamnă Dăncilă!”, a mai afirmat Băsescu.

Traian Băsescu biografie

Traian Băsescu este un politician român, fost președinte al României între 2004 și 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului București, ales din partea PD.

În 2001 a câștigat în cursul alegerilor interne președinția Partidului Democrat, înlocuindu-l pe Petre Roman. A fost copreședinte al Alianței Dreptate și Adevăr, formată din PNL și PD în 2003.

În urma retragerii lui Theodor Stolojan (PNL) din cursă, Traian Băsescu (PD) a devenit candidatul Alianței DA pentru președinția României.

La alegerile prezidențiale din 2009 a fost reales președinte al României pentru un mandat de 5 ani, învingându-l pe Mircea Geoană (PSD).

La 1 ianuarie 2007, în timpul mandatului său de președinte, România a aderat la Uniunea Europeană.