Connect with us

Știri

Trebuie sa iti schimbi samponul daca vrei un par sanatos? Iata raspunsul!

Chiar trebuie sa iti schimbi des samponul daca vrei sa ai un par sanatos? Iata raspunsul!

Cu siguranta ai mai auzit asta si inainte: produsele pentru ingrijirea parului trebuie schimbate des, pentru ca parul tau sa fie sanatos si voluminos. Asa ca ori de cate ori podoaba ta capilara este lipsita de viata te gandesti ca ar fi bine sa schimbi marca de sampon. Ei bine, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa faci asta.

Inainte sa renunti la samponul pe care il folosesti, acorda mai multa atentie cauzei pentru care parul este lipsit de viata. Gandeste-te cand a inceput sa ii lipseasca parului stralucirea si volumul si vei descoperi ca exista si alte motive pentru aceasta schimbare brusca. Felul in care arata parul tau poate fi rezultatul schimbarilor de vreme, a trecerii de la un anotimp la altul, sau a nivelului ridicat de stres din viata ta. Asadar, incearca sa iti schimbi samponul doar atunci cand este absolut necesar. Spre exemplu, iarna ar trebui sa treci la un sampon intens hidratant pentru a compensa lipsa de hidratare din sezonul rece.

Nu te spala prea des pe cap, caci si acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care parul tau este lipsit de viata. Retine ca transpiratie este in mare parte apa si nu murdarie. Uleiul in exces acumuleaza muradarie, asa ca parul trebuie spalat doar dupa ce incepe sa se ingrase, nu dupa fiecare antrenament la sala.

Produsele de styling te afecteaza extrem de mult si iti pot da impresia ca structura firului de par s-a schimbat si necesita un alt fel de sampon. De fapt, parul are nevoie o pauza de la fixativ, ceara, ulei si toate celelalte produse cu care il incarci zi de zi.

Daca din fericire ai gasit samponul potrivit pentru parul tau si esti multumita, sfatul specialistilor este sa ramai la aceasta alegere. Schimba-l doar atunci cand este absolut necesar!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top