Connect with us
Trei angajați de la o companie de salubritate, la spital după o intoxicație cu o substanță necunoscută

Știri

Trei angajați de la o companie de salubritate, la spital după o intoxicație cu o substanță necunoscută

Trei persoane urmează să fie transportate la UPU SMURD Târgu Mureș, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută la un decantor.

Cele trei persoane sunt, cel mai probabil angajaţi ai Asocierii SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti SA. Această companie operează Depozitul ecologic zonal de la Sânpaul, iar incidentul s-a petrecut astăzi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, la faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgu Mureş, care a reuşit să extragă două persoane din decantor, pe care le-a predat echipajelor medicale.

O a treia persoană, care a alertat autorităţile, acuză insuficienţă respiratorie. Și a fost preluată, de asemenea, de un echipaj medical.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia! Cinci români au murit pe loc. Mesajul Președintelui Iohannis:

Încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia pe 23 martie au fost identificate ca fiind cetăţeni români. A anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi.

MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

CITEȘTE ȘI: Explozie la o uzină petrochimică! Cel puțin șase oameni au murit
Explozie la o uzină petrochimică! Cel puțin șase oameni au murit
Guvernul acordă ajutoare de urgență familiilor celor cinci români morți în Cehia

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top