Știri

Trei drumuri comunale afectate de inundații în Giurgiu

În județul Giurgiu există o avertizare de Cod portocaliu de ploi. Cinci localități din județ sunt afectate de condițiile meteorologice. S-au revărsat râurile Neajlov, Dâmbovnic, Sabar şi Argeş. Mai mult de 1.700 de hectare de teren au fost afectate de apele revărsate.

Trei drumuri comunale afectate de inundații în Giurgiu

„Un număr de 330 de hectare de teren agricol, 740 de hectare de păşune, 630 de hectare de pădure sunt afectate în acest moment în localităţile Bucşani, Bulbucata, Călugăreni, Gostinari şi Găiseni din judeţul Giurgiu ca urmare a revărsării râurilor Neajlov, Dâmbovnic, Sabar, precum şi de mărirea debitului râului Argeş.

Totodată, DC 107 şi DC 101, ambele pe raza comunei Călugăreni şi DC 139 pe raza comunei Bulbucata sunt acoperite de apă pe o lungime totală de 2, 3 kilometri, dar sunt circulabile”, se arată într-un comunicat de presă emis duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Judeţul Giurgiu se află sub avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru duminică, 18 martie, pentru ploaie îngheţată, depuneri semnificative de polei mai ales pe conductori, arbori şi obiecte din apropierea solului.

Stare de alertă la Căpeni, Covasna. Echipajele de intervenție se vor retrage lui

Starea de alertă din satul Căpeni a fost suspendată, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, întrunit duminică în şedinţă extraordinară pentru a analiza situaţia generată de fenomenele hidrometeorologice din ultimele zile. De asemenea, s-a decis retragerea echipajelor de intervenţie.

„Având în vedere hotărârea formulată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Baraolt, s-a hotărât încetarea stării de alertă şi a măsurilor de evacuare a populaţiei din localitate. Echipajele de pompieri şi jandarmi rămân la faţa locului până mâine dimineaţă pentru monitorizarea situaţiei operative”, a precizat duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj.

Alerta a fost dată miercuri seară, după ce specialiştii au avertizat că există riscul ca digul de protecţie din localitatea Căpeni să cedeze din cauza unei viituri puternice pe Râul Olt, în zonă fiind mobilizate importante forţe de intervenţie.

Joi au fost evacuate un număr de 15 gospodării, precum şi 26 de persoane din zona cea mai expusă inundaţiilor, acestea fiind cazate la rude sau cunoştinţe.

Stare de alertă la Căpeni, Covasna. Echipajele de intervenție se vor retrage lui

Tot joi, miniştrii Apelor şi Pădurilor şi Afacerilor Interne, Ioan Deneş şi Carmen Dan, precum şi secretarul de stat Raed Arafat au venit la Căpeni pentru a analiza situaţia şi a-i convinge pe localnici să dea curs ordinului de evacuare, deoarece foarte mulţi dintre ei au refuzat iniţial acest lucru.

În ultima săptămână, inundaţiile au provocat pagube în mai multe localităţi din judeţul Covasna, printre cele mai afectate numărându-se Sita Buzăului, Boroşneu, Băcel şi Valea Zălanului.

Potrivit ISU Covasna, circulaţia rutieră este în continuare restricţionată pe mai multe drumuri judeţene şi comunale afectate de inundaţii, respectiv pe DJ 131B Baraolt-Augustin (judeţul Braşov), care este închis circulaţiei pe o distanţă de aproape un kilometru, pe DJ 131 Baraolt-Căpeni, unde se circulă pe un singur sens pe o porţiune de circa 20 metri din cauza apei de pe carosabil, precum şi pe DC 38, de la intersecţia cu DJ 131 B- DJ 131 până în localitatea Racoşul de Sus, afectat de inundaţii pe o porţiune de aproape 1,5 kilometri.

Share
Scris de
Mihaela Roxana