Știri

Două case afectate de o alunecare de teren în Prahova

Din cauza ploilor din ultima perioadă, a avut loc o alunecare de teren în Prahova, în localitatea Scorțeni. Au fost afectate două locuințe. Acum, acestea trebuie să fie evaluate pentru a se stabili dacă proprietarii mai pot sta acolo sau trebuie să fie evacuați.

Două case afectate de o alunecare de teren în Prahova

Potrivit datelor furnizate, duminică, de Prefectura Prahova, prefectul Mădălina Lupea s-a deplasat la Scorţeni împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, unde două case aflate pe o alunecare de teren reactivată în urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă se află în pericol.

La faţa locului se va deplasa, luni, şi un expert tehnic din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii care va evalua starea imobilelor, urmând să se stabilească dacă se impune evacuarea celor care locuiesc în cele două imobile.

După realizarea expertizei, se va discuta şi cu primarul din localitate pentru a găsi o soluţie provizorie pentru persoanele afectate, informează sursa citată.

Restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, în apropierea municipiului Iaşi

O restricţie pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost instituită pe DN 24, km 188-174, la intrarea în municipiul Iaşi, din cauza poleiului.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi susţin că restricţia este valabilă începând cu ora 16.45.

„Echipele DRDP Iaşi acţionează în permanenţă în zonele afectate, pentru asigurarea circulaţiei la parametri optimi. În continuare, recomandăm participanţilor la trafic să nu plece la drum decât în situaţii de maximă necesitate, cu echiparea adecvată a autovehiculelor şi informarea prealabilă cu privire la condiţiile de drum”, a declarat directorul general regional al DRDP Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu.

Share
Scris de
Mihaela Roxana

Acest site foloseste cookies.

Read More