Connect with us
TRENURI ANULATE din cauza chiciurei de pe liniile de contact. Vezi aici care trenuri nu circulă

Știri

TRENURI ANULATE din cauza chiciurei de pe liniile de contact. Vezi aici care trenuri nu circulă

Vești proaste pentru călătorii CFR. Mai multe trenuri care ar fi trebuit să circule pe ruta Bucureşti Nord şi Constanţa şi retur, dar şi între Constanţa – Feteşti, Bucureşti Obor – Feteşti şi Ciulniţa – Bucureşti Obor au fost anulate, luni dimineaţa, din cauza chiciurei care s-a depus pe liniile de contact, a anunţat CFR Călători.

„Deoarece între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, a fost luată decizia anulării următoarelor trenuri: IR 1581, IR 1582, IR 1587 şi IR 1588 Bucureşti Nord – Constanţa şi retur, R 8212 Constanţa – Feteşti, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Ciulniţa – Bucureşti Obor.

R 8002 şi R 8003 Constanţa – Bucureştilor Obor şi retur, iar pasagerii vor fi preluaţi de restul trenurilor din grafice”, se spune într-un comunicat al companiei, postat pe propria pagină de internet.

De asemenea, din cauza aceluiaşi fenomen, respectiv a chiciurei de la nivelul firelor de contact, a elementelor de infrastructură şi a materialului rulant, trenurile de la Bucureşti Nord la Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur circulă cu întârzieri.

„În zonele unde este necesar, se intervine cu utilaje şi cu locomotive Diesel, iar călătorii vor fi preluaţi spre destinaţii cu trenuri din graficele de circulaţie sau cu trenuri suplimentare. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, precizează CFR Călători.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Vremea pe trei zile. Meteorologii au făcut anunțul în această dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece. Informarea este valabilă până marţi, la ora 21:00, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau gheţuş, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Vremea va continua să fie rece în Capitală, în primele trei zile ale acestei săptămâni, temperatura minimă va fi de minus 4 grade, precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor persista, iar vântul va atinge viteze de până la 45 km/oră, conform prognozei speciale pentru Bucureşti, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, marţi, la ora 8:00, vremea va fi rece, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4…-3 grade. În cursul zilei, trecător, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă, favorizând producerea poleiului.

Noaptea, precipitaţiile vor deveni moderate cantitativ şi treptat vor predomina ninsorile, iar până în dimineaţa zilei de marţi se poate depune strat de zăpadă. Vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii, de până la 45 km/h.

Se anunță ninsori

În intervalul 20 martie, ora 8:00, 21 martie, ora 8:00, vremea se va menţine deosebit de rece, temperatura maximă va fi de 0 – 1 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. În cursul zilei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 km/h.

CITEȘTE ȘI: Vremea rea OPREȘTE decolările de pe OTOPENI – Când revine situația la normal

Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top