Connect with us
Tudorel Toader: „Am demarat un poriect pentru a prelua agentul guvernamental pentru CEDO”

Știri

Tudorel Toader: „Am demarat un proiect pentru a prelua agentul guvernamental pentru CEDO”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că Ministerul Justiției vrea să preia agentul guvernamental pentru CEDO și Ministerul Justiției, așa că a fost demarat un proiect de lege în acest sens.

„Am demarat un proiect de lege, acum se lucrează la el, pentru a prelua agentul guvernamental pentru CEDO la Ministerul Justiţiei, aşa cum a fost până în 2003”, a declarat Tudorel Toader, la Congresul Avocaţilor.

Acesta a precizat că vrea să asigure unitate profesiilor juridice, reiterând faptul că se doreşte preluarea grefierilor la Ministerul Justiţiei.

„Ministerul Justiţiei şi eu, personal, dorim să asigurăm unitate profesiilor juridice, adică am primit, spre exemplu, solicitare de la grefieri ca să treacă, oarecum, de la Consiliul Superior al Magistraturii, ei practic sunt aşa ca un fel de dublă subordonare sau coordonare.

Dar ştiţi că de regulă, dacă au două entităţi coordonatoare, rămân fără niciun coordonator, şi atunci avem în vedere perspectiva de a-i lua la Ministerul Justiţiei”, a spus Toader.

Toader a vorbit şi despre situaţia „Cartierului Justiţiei”, precizând că trebuie clarificat statutul juridic al terenului pe care va fi construit, după ce 136 de titulari au redobândit sau au notificat dreptul de proprietate.

„Zilele următoare avem o nouă întâlnire cu conducerea Băncii Mondiale. Suntem într-un stadiu destul de avansat (…) pentru demararea procedurilor de realizare a Cartierului Justiţiei.

Dar atât adaug – faptul că pe un teren de 10,47 hectare în centrul Bucureştiului Primăria Capitalei are 1,6 hectare în proprietate, în timp ce 136 de alţi titulari sau pretinşi titulari ai dreptului de proprietate şi-au redobândit sau au notificat dreptul respectiv.

Trebuie clarificat statutul juridic, trebuie expropriaţi proprietarii, după care soluţionat demersul dumneavoastră”, a explicat ministrul Justiţiei.

foto: Hepta.ro

Iohannis a discutat cu președintele CEDO. Concluziile despre grațiere și condițiile din închisori

La începutul anului 2017, președintele Iohannis a vorbit cu președintele CEDO despre condițiile din închisori și despre grațiere.

Șeful statului a spus că nu poate fi vorba de o amendă de 80 de milioane de euro din partea CEDO pentru România pentru condițiile din închisori. Citește continuarea AICI.

Reacția Ministrului Justiției, Tudorel Toader, la refuzul cererii de revocare al Laurei Codruța Koveși

1 Comment

1 Comment

  1. vasile

    2018-04-21T13:51:23+03:00 at 13:51

    NU ZAU???IN TOATE ITI BAGI NASUL SI NEGII!! CENTRALIZAREEEEEEEEEEEEEE,DICTATURAAAAA!!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top