Connect with us
Turist accidentat în Munţii Măcinului, salvat de poliţişti

Știri

Turist accidentat în Munţii Măcinului, salvat de poliţişti

Un adolescent din Galaţi care s-a accidentat în Parcul Naţional Munţii Măcinului a fost salvat de poliţişti, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, Amalia Ignatencu.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, se plimba cu bicicleta împreună cu un prieten pe munte, iar la un moment dat a căzut într-un şanţ şi s-a accidentat. Prietenul lui a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar poliţiştii, împreună cu un echipaj al Ambulanţei Spitalului Orăşenesc Măcin, au intervenit şi l-au transportat pe tânăr la unitatea spitalicească pentru îngrijiri de specialitate.

Polițiștii din Tulcea au reușit, ieri, să salveze un turist care a căzut cu bicicleta într-un șanț în Munții Măcin.

„În după-amiaza zilei de 6 august, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Greci au fost sesizaţi prin apelul 112, de către un bărbat din judeţul Galaţi, despre faptul că, în timp ce se afla cu un prieten pe traseul de biciclete din Parcul Naţional Munţii Măcinului din comuna Greci, prietenul său a căzut cu bicicleta într-un şanţ, pe munte, accidentându-se”, spun polițiștii.

A fost găsit inconștient

Oamenii legii au afirmat că este vorba de un tânăr de 17 ani care a fost găsit inconștient în groapă. Acesta a fost transportat cu targa până la ambulanță și dus la Spitalul Orăşenesc Măcin.

Poliția avertizeză turiștii care intenționează să facă trasee în Munții Măcin să respecte traseele marcate și să se intereze de condițiile meteo.

„IPJ le recomandă turiştilor care vor să viziteze Munţii Măcin să fie echipaţi corespunzător, să respecte traseele marcate, să ţină cont de atenţionările de vreme rea (ploi, vânt etc) şi să se informeze înainte la Centrul de Informare din comuna Greci cu privire la traseul ales şi gradul de dificultate al traseului”, a menţionat reprezentanta IPJ Tulcea.

Acesta este cel de-al doilea caz de acest gen făcut public de la începutul anului de autorităţi.

Cu cele peste 3.450 de specii de floră şi faună, dar şi cu suprafeţe importante de vegetaţie stepică, Parcul Naţional Munţii Măcinului, declarat Rezervaţie a Biosferei în anul 1998, este singura zonă din Uniunea Europeană unde ecosistemele specifice zonei de stepă se întâlnesc alături de păduri submediteraneene şi balcanice. Munţii Măcinului au o deosebită importanţă între formaţiunile muntoase din România, fiind cei mai vechi munţi dintre aceştia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top