Turişti rătăciţi pe Penteleu, după ce au plecat să recupereze un aparat foto uitat în urmă

16.04.2018
Turişti rătăciţi pe Penteleu, după ce au plecat să recupereze un aparat foto uitat în urmă

Doi turişti, în vârstă de 40 şi respectiv 25 ani, care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit, în noaptea de duminică spre luni, în zona Munţilor Penteleu. Cei doi au fost găsiţi după mai multe ore de căutări de echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, lt. Georgiana Nazîru, grupul a plecat din zona staţiei meteo situată pe vârful Penteleu spre pensiunea Varlaam.

După aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan, oamenii şi-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona staţiei meteo, astfel că doi bărbaţi din grup s-au întors pentru a-l recupera.

„Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legătura cu ei telefonic. Motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărţirii de grup, a fost efectuat apelul la 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaţionalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turişti”, a declarat sursa citată.

Conform acesteia, cele două persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona Cernatu. Aceştia se rătăciseră pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În cursul dimineţii, cei doi turiști rătăciți au ajuns la pensiunea Varlaam, fără probleme medicale, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău.

Foto: adevarul.ro

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Stare de urgență la Bâlea! 20 de turiști sunt blocați în două telecabine

UPDATE ORA 19:40 Cele două telecabine de la Bâlea au fost repornite iar cele 20 de persoane aflate în interior nu au mai trebuit evacuate. A anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Deocamdată se aşteaptă confirmarea că au ajuns cu bine în staţii.

Stare de urgență la Bâlea Lac. Echipaje de salvamontişti au fost chemate să evacueze de la înălţime 20 de persoane, din care trei copii, care se află în cele două telecabine de la Bâlea. Aceste persoane sunt blocate pe cablu în locuri diferite, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Citește continuarea AICI.

CITEȘTE ȘI: Trei turiști rătăciți în Masivul Făgăraș, căutați cu elicopterul. Salvatorii au găsit un turist decedat
35 de turiști blocați în Munții Gurghiu
Alertă! PESTE 130 de turiști blocați în Bucegi, zona Babele – Cod Roșu de intervenție – Sunt și mulți copii