Connect with us
Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

TV

Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

Prima TV, televiziunea deținută de societatea Prima Broadcasting Group SRL a fost vândută. Societatea era în negocieri încă de anul trecut.

Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

Contractul de vânzare pentru televiziunea Prima TV a fost semnat, marți dimineață, 28 aprilie 2020. Suma pe care s-a încheiat tranzacția este 19 milioane de lei. Citiție restul detaliilor, mai jos.

Prima TV a intrat în insolvență în anul 2015, iar în 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv opțiunea de business transfer. Mai târziu, în 2019, compania a luat hotărârea de a acorda un mandat exclusiv de vânzare către omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietar al Look TV, însă tranzacția nu s-a concretizat.

„Prima TV este un post TV fanion cu o istorie îndelungată, trecând prin mai multe tranzacții, cu un brand încă foarte puternic și poate reprezenta o bună oportunitate de dezvoltare a unei noi platforme media în România sau un activ valoros pentru companiile TV deja prezente în piață”, a declarat în 2019 George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni si Achiziții, PwC România.

Citește continuarea pe IMPACT.RO

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top