Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

Cristina Bosioc
28.04.2020
Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

Prima TV, televiziunea deținută de societatea Prima Broadcasting Group SRL a fost vândută. Societatea era în negocieri încă de anul trecut.

Postul de televiziune Prima TV a fost vândut. Cine este cumpărătorul

Contractul de vânzare pentru televiziunea Prima TV a fost semnat, marți dimineață, 28 aprilie 2020. Suma pe care s-a încheiat tranzacția este 19 milioane de lei. Citiție restul detaliilor, mai jos.

Prima TV a intrat în insolvență în anul 2015, iar în 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv opțiunea de business transfer. Mai târziu, în 2019, compania a luat hotărârea de a acorda un mandat exclusiv de vânzare către omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietar al Look TV, însă tranzacția nu s-a concretizat.

„Prima TV este un post TV fanion cu o istorie îndelungată, trecând prin mai multe tranzacții, cu un brand încă foarte puternic și poate reprezenta o bună oportunitate de dezvoltare a unei noi platforme media în România sau un activ valoros pentru companiile TV deja prezente în piață”, a declarat în 2019 George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni si Achiziții, PwC România.

Citește continuarea pe IMPACT.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *