Corul Cantus din București este format din copii nevăzători și cu deficiențe de aud, nu au venit pe scena emisiuni pentru marele premiu ci pentru a arăta întregii Românii că și niște copii cu deficiente de aud sau de vedere pot cânta angelic. Și au și reușit să smulgă lacrimile noastre, dar și ale juraților emisiunii. Mai jos poți vedea prestația lor de la Românii au talent.
Juriul a fost foarte impresionat de prestația copiilor și i-a trimis în etapa următoare fară nici o ezitare. Iată momentul lor video.
Cantus Mundi, un cor pentru toţi copiii, a devenit program naţional
Un proiect muzical care fiinţează de doi ani prin voluntariat a devenit program naţional. Este vorba despre Cantus Mundi, care promovează muzica interpretată de copii. Proiectul, fondat de dirijorul Ion Marin, îşi propune să îi atragă prin cântec pe toţi copiii, fără discriminare. Aceştia se pot pregăti în şcolile lor şi vor susţine spectacole alături de Corul Madrigal. Televiziunea Română este partener al acestui proiect.
În doi ani şi jumătate, proiectul Cantus Mundi a atras deja peste 1600 de copii care cântă sub îndrumarea unor dirijori. Transformat acum în program naţional, Cantus Mundi poate ajunge în şcolile şi grădiniţele interesate. Muzica rupe orice bariere sociale şi se adresează tuturor copiilor, fără nicio discriminare.
Opt sute de copii din Iaşi, Sibiu, Covansa şi Bucureşti, antrenaţi de dirijori ai Cantus Mundi, au cântat astăzi împreună într-o sala a Palatului Parlamentului. Le-au fost alături artiştii Corului Madrigal, care îi vor însoţi pe micuţi în toate spectacolele din ţară.
Copiii care vor să se înscrie la cor găsesc informaţii pe websiteul www.cantusmundi.com.
Televiziunea Română va fi partenerul acestor evenimente.
Acest articol a fost actualizat la: 21 februarie 2020 21:20