Connect with us
ULTIMA ORĂ. Sanitas anunţă continuarea grevei din sănătate

Știri

ULTIMA ORĂ. Sanitas anunţă continuarea grevei din sănătate

Federaţia Sanitas a anunţat în această seară că negocierile cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, iar greva generală va continua şi mâine.

„Negocierile Federaţiei Sanitas cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, cu toate că 75.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat astăzi (luni, n.r.) în grevă generală. Inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanţilor pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările Sanitas”, arată reprezentanţii Federaţiei.

Cei de la Sanitas susţin că Ministerul Sănătăţii nu a găsit nicio soluţie pentru nemulţumirile medicilor.

„Mai mult, la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanţe, Bănci – Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor, reprezentanţii guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanţii Sanitas şi au declarat că greva generală declanşată de Sanitas este ilegală”, menţionează reprezentanţii Sanitas.

CITEŞTE ŞI: Guvernul României îi ameninţă cu instanţa pe medici după greva Sanitas

CITEŞTE ŞI: George Becali construieşte un spital cu „medici fără de arginţi” pentru tratarea bolnavilor de cancer

Federaţia Sanitas mai arată că doar justiţia se poate pronunţa asupra legalităţii grevei generale.

„Greva generală va continua şi facem un apel către toţi colegii să nu se lase intimidaţi şi să nu uite că «Împreună suntem mai puternici!»”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Ministerul Sănătăţii se va adresa instanţei pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei declanşate luni de cadrele medicale afiliate federaţiei Sanitas, a anunţat Guvernul, care precizează că este încă în derulare un contract colectiv de muncă până la 31 decembrie 2016, iar, potrivit legii, pe durata existenţei acestuia nu poate fi declanşat un conflict colectiv de muncă.

Guvernul spune că înţelege importanţa şi urgenţa revendicărilor Sanitas şi „rămâne deschis dialogului constructiv pentru a găsi soluţii responsabile şi sustenabile bugetar, în beneficiul personalului din sistemul de sănătate”, dar consideră că este nevoie de responsabilitate în promovarea politicilor salariale din sectorul bugetar, mai ales în contextul în care Parlamentul urmează să dezbată amendamentele privind modificarea OUG 20/2016, ce vizează creşteri salariale pentru mai multe sectoare de activitate, cu un impact bugetar anual de aproximativ două miliarde de lei, scrie news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top