Connect with us
Dupa ce Timisoara a anuntat ca vrea sa realizeze o linie de metrou, un alt mare municipiu din Romania ar putea dispune de acest mijloc de transport.

Știri

Un alt mare municipiu din Romania ar putea avea metrou!

Un mare municipiu al Romaniei vrea sa isi construiasca o magistrala de metrou, care sa lege aeroprtul de centrul comercial din partea de vest a orasului. Nu este vorba de Timisoara!

Momentan, singurul oras din tara care dispune de metrou este capitala Bucuresti. Pe langa cele patru magistrale existente in acest moment, se pregateste finalizarea magistralei 5, care porneste din Drumul Taberei, precum si o alta linie care sa lege cel mai mare oras al Romaniei de aeroportul Otopeni.

Citeste si:A murit la metroul bucurestean! Povestea cutremuratoare a acestui barbat

Citeste si:10 lucruri pe care ar trebui să le cunoşti despre metrou

Anul trecut, primarul din Timisoara, Nicolae Robu, anuntase ca vrea constructia unei magistrale in orasul de pe Bega. Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate. Acesta prevede ca pana la 10 kilometri de linie ferata care traverseaza Timisoara ar trebui introdusi in pamant, pe acest traseu amenajandu-se trei statii care sa permita, pe langa transportul feroviar intre localitati sau regiuni si un transport urban.

Citeste si:Socant! Aceasta femeie a ingrozit lumea la o statie de metrou

Acum, un alt mare municipiu al Romaniei a anuntat ca vrea sa isi construiasca o magistrala de metrou. Este vorba de Cluj-Napoca, edilul Emil Boc declarand ca analizeaza posibiltiatea realizarii unei linii de transport subteran.

Citeste si:Legenda numelor statiilor de metrou din Bucuresti

”Eu nu spun ca nu merita. Deocamdata se fac analize. Eu am propus o discuție macar de pricipiu pentru a se vedea ce ar însemna un metrou macar de la Polus si pana la Aeroport. Costurile sunt de miliarde de euro, unu, doua, trei sau patru miliarde de euro. Nu as putea sa va spun exact pentru ca studiile sunt foarte aproximative. Se face o analiza pentru a se vedea cum va fi sustenabil un astfel de metrou la un oras cu o jumatate de milion de locuitori. Eu cred ca nu trebuie exclusa o astfel de varianta pe termen mediu si lung”, a declarat primarul Emil Boc, pentru stiridecluj.ro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top