Connect with us
Un alt medic a decedat din cauza coronavirusului. A refuzat izolarea și a intrat în contact cu pacienții

Știri

Un alt medic a decedat din cauza coronavirusului. A refuzat izolarea și a intrat în contact cu pacienții

Pandemia continuă să facă victime în rândul oamenilor. Lupta cu virusul încă nu a luat sfârșit, iar pagubele lăsate în urmă sunt din ce în ce mai mari. Oamenii au parte de mai multe libertatea după ce au avut loc mai multe ralaxării, iar situația din spitale este din ce în ce mai critică. Medicii sunt cei din prima linie în lupta cu nemiloasa boală și sunt cei mai predispuși infectării, având în vedere contactul cu numeroase persoane bolnave. Drept dovadă stă medicul din Dâmbovița, care a refuzat izolarea, starea lui de sănătate s-a înrăutățit și a ajuns la terapie intensivă.

Un alt medic a decedat din cauza coronavirusului. A refuzat izolarea și a intrat în contact cu pacienții

Un medic de familie din mai multe comune din Dâmbovița a murit de Covid-19. Acesta a fost diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu trei săptămâni, însă a refuzat să intre în izolare la domiciliu și să își închidă cabinetul. Astfel, el a primit de la DSP permisiunea de a mai presta servicii medicale încă 7 zile, timp în care a intrat în contact cu mai mulți pacienți, deși fusese indentificat pozitiv la 5 zile după ce asistenta cabinetului medical fusese la rândul ei confirmată cu Covid-19.

Starea medicului în vârstă de 67 de ani s-a înrăutățit în ultimele zile, găsindu-și sfârșitul la secția de Terapie Intensivă, într-un spital din București. Localnicii din Crânguri sunt panicați pentru că medicul i-a consultat în perioada în care era infectat cu Covid-19. Toți pacienții care au intrat în contact cu medicul de familie au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Până la 7 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare; 1.799 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.07.2020 (10:00) – 07.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 31 decese, 18 bărbați și 13 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Iași, Ilfov, București, Olt, Prahova, Timiș, Vrancea.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top