Connect with us
Joi se împlinește un an de la moartea lui Bogdan Cosmin Gigină, polițistul care a decedat în timp ce îl însoțea pe Gabriel Oprea în coloana oficială.

Știri

Un an de la moartea lui Bogdan Cosmin Gigină. Gest superb făcut de polițiști în memoria sa

Astăzi se împlinește un an de la moartea lui Bogdan Cosmin Gigină, polițistul care și-a pierdut viața în coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Polițiștii de la Brigada rutieră îl vor comemora pe fostul lor coleg, iar la ora la care a fost raportat accidentul, toate lămpile mașinilor de poliție din Capitală vor fi aprinse.

De asemenea, un autocar îi va transporta, de la ora 13.30, de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe cei care vor să meargă pe Şoseaua Ştirbei Vodă, în locul unde şi-a pierdut viaţa Bogdan Cosmin Gigină, relatează news.ro.

La 19.02, ora producerii accidentului din 20 octombrie 2015, directorul general al Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, va transmite un mesaj prin staţiile radio ale Poliţiei.

„Se împlineşte un an de când ignoranţa unor şefi au distrus vieţi şi ne-au arătat – pentru a câta oară? – că noi, muncitorii nu contăm”, a scris unul dinre poliţiştii Brigăzii Rutiere, pe Facebook, în mesajul în care îşi invită colegii să participe la evenimentul comemorativ.

Citește și: Mama polițistului Bogdan Gigină, mesaj pentru Gabriel Oprea: „Nu cunoaște sensul cuvântului demnitate”

Bogdan Cosmin Gigină a murit pe 20 octombrie 2015, în timp ce făcea parte din dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea, atunci ministru de Interne. Agentul de poliție a pierdut controlul motocicletei, în condițiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

Procurorii l-au pus sub acuzare pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în condițiile în care, spun aceștia, fostul vicepremier a folosit coloana oficială în mod abuziv. La momentul producerii accidentului, acesta se deplasa către locuința sa din Cotroceni.

Citește și: Gabriel Oprea, pus oficial sub urmărire penală pentru ucidere din culpă: „Cer iertare familiei Gigină”

Gabriel Oprea a susținut că nu este vinovat de moartea polițistului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top