Connect with us
Un asteroid va trece foarte aproape de Pamant in luna martie! Ce spun oamenii de stiinta de la NASA despre riscul de a lovi planeta noastra!

Știri

Un ASTEROID va trece foarte aproape de Pamant in luna martie!

Un asteroid cu o latime de aproape 30 de metri se va apropia foarte mult de Pamant, pe 5 martie. Obiectul spatial se va afla, la un moment dat, la circa 17.000 de kilometri de Terra.

Acest lucru inseamna o distanta de 21 de ori mai mica decat cea dintre Luna si planeta noastra.

Acest asteroid, observat pentru prima data in 2013 si denumit 2013 TX68, nu ar reprezenta un pericol pentru Pamant, sustin cei de la NASA. „Variatiile dintre distantele pe care le-am aproximat se datoreaza numarului foarte mare de traiectorii posibile ale asteroidului”, a declarat unul dintre cercetatorii Agentiei Spatiale Americane.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca asteroidul ar putea, totusi, sa intre in coliziune cu planeta noastra, pe data de 28 septembrie 2017, insa sansele ca acest lucru sa se intample sunt de 1 la 250 de milioane. Daca un asteroid de dimensiunea lui 2013 TX68 ar patrunde in atmosfera Terrei, va exploda in aer si se va descompune in fragmente, fara a produce efecte dezastruoase pentru cei aflati la sol.

CITESTE SI: Oamenii de stiinta avertizeaza ca o COMETA gigant ar putea distruge viata pe Pamant

 

 

 

 

 

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top