Connect with us
La o înâlțime de 1,77m , ea cântărește 34 kg

Știri

Un fost model a ajuns să cântărească 35 de kilograme

În doar trei ani, un fost model a pierdut jumătate din greutatea corporală și a ajuns să cântărească doar 35 de kilograme. Lisa Brown, în vârstă de 34 de ani, suferă cumplit din cauza unei boli care o ucide încet și dureros.

Cei care o văd pentru prima oară presupun că Lisa suferă de o problemă de nutriție. Adevărul însă, este mult mai crunt: Lisa Brown este una dintre cele 400 de persoane din lumea care suferă de sindromul de arteră mezenterică superioară(SMAS).

SMAS este o afecțiune rară a sistemului digestiv, în care două artere „prind” o parte intestinul subțire, numit  duoden, împiedicând astfel hrana să ajungă în stomac. Deși este foarte rar, acest sindrom are o rată de mortalitate foarte mare, de 1/3. Incidența este de 2 ori mai mare la femei față de bărbați, iar majoritatea cazurilor sunt înregistrate înte 10 și 30 de ani.

Din cauza acestei boli, Lisa nu se poate hrăni suficient și de trei ani trăiește cu dureri groaznice. Acum, femeia își dorește să moară.

Până în urmă cu șase ani, Lisa Brown era o tânără normală din Wisconsin. După câțiva ani în care a lucrat ca model, și-a finalizat studiile și s-a căsătorit. Însă, la scurt timp după ce a împlinit 28 de ani, a început să observe că piare rapid din greutate.

Hainele nu îi mai veneau, vomita după fiecare masă și avea dureri groaznice de stomac. În foarte scurt timp, ea ajuns la 51 de kilograme, de la 66, cât avea în mod normal. Foarte puțin pentru o femeie de 1,77m!

În 2013, după vizite la 3 spitale și multe analize complexe, ea a primit diagnosticul de SMAS. Doctorii nu i-au putut acorda un tratament eficient și Lisa a continuat să piardă kilograme și să atragă priviri neprietenoase pe stradă.

„Eram la cumpărături într-un magazin și un bărbat a venit la mine și m-a întrebat câte kilograme am. Mi-a zis să nu mă mai înfometez că nu arată bine. Elevii de liceu strigă după mine să mănânc un sandviș”, a povestit femeia.

La 32 de ani și o înălțime 1,77m, Lisa cântărea 40 de kilograme

În iulie 2015, Lisa ajunsese să cântărească 40 de kilograme și nu credea că va mai apuca să împlinească 33 de ani. ea își petrecea 16 ore pe zi conectată la un tub prin care i se administrau nutrienții necesari supraviețuirii, scrie Daily Mail.

Ea își descria suferința ca având „doi pumni de metal în stomac, care îmi strâng și îmi întorc intestinele”.

„Boala asta mi-a luat totul. Înainte făceam o mulțime de activități cu familia mea însă de când m-am îmbolnăvit ei trebuie să aibă grijă de mine”, a spus femeia.

În acea perioadă, Lisa a postat pe Youtube un video prin care dorea să explice oamenilor ce înseamnă să trăiești cu SMAS. Imaginile au ajuns și la un specialist de la o clinică din Cleveland, unde tânăra a fost diagnosticată și cu gastropareză. Această boală afectează mușchii stomacului, ale căror contracții nu mai pot împinge conținutul stomacului în intestinul subțire.

Citește și: Mănâncă 2 kg de nisip de peste 60 de ani! Cum arată femeia acum VIDEO

Șase luni mai târziu, doctorii i-au spus că are nevoie de un transplant de intestin, o intervenție ce costa un milion de dolari. Din nefericire, compania de asigurări nu acoperea costul operației și nici alte spitale nu au reușit să o ajute. Lisa primește acum doar tratament paliativ.

„Nu îmi este frică. Nu înseamnă că te pregătești de moarte. Înseamnă că trebuie să găsești o altă modalitate prin care să lupți. Nu înseamnă să renunți. Eu nu o să renunț niciodată”, a spus femeia.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top