Care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltimea ta

03.04.2016
Care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltimea ta

Aproape toate femeile au tinut la un moment dat in viata o dieta, dar prea putine si-au pus intrebarea legata de greutatea ideala in functie de varsta si inaltimea pe care o au la acel moment.

Femeile au fost dintotdeauna obsedate de felul in care arata. Daca in perioada renasterii formele voluptoase erau un simbol al prosperitatii si al bogatiei, in secolul XXI supletea este la mare cautare. Dar oare cate dintre femei s-au intrebat care este greutatea ideala?

La varsta adolescentei femeile se confrunta cu cele mai mari fluctuati de greutate, iar multe dintre ele apeleaza la diete drastice care le pun in pericol sanatatea. Pentru multe dintre tinere, anorexia sau bulimia se poate plati cu pretul vietii. Specialistii in nutritie au realizat un tabel ce indica care este greutatea ideala pe care trebuie sa o ai in functie de varsta si de inaltimea ta.

Citeste si: Si tu faci aceste lucruri care te impiedica sa slabesti!

Citeste si: Aceste alimente te ajuta sigur sa slabesti

Bine de stiut este sa nu uitam ca cel mai  important aspect al infatisarii este sanatatea, nimanui nu ii va placea o femeie slaba care are probleme cu lipsa de vitamine si lesina sau care este palida si lipsita de viata atunci cand iese din casa.

Varsta        Inaltimea medie           Greutatea medie

10 ani             138 cm               31 kg

11 ani              143 cm              36 kg

12-14 ani       150- 160 cm           41-47 kg

15-18 ani      162-165 cm            52-56 kg

Sursa foto: healthydunia.com