Connect with us
Povestea impresionantă a medicului de la Spitalul Universitar răpus de coronavirus. Gestul uimitor pe care l-a făcut

Știri

Un medic infectat cu Covid-19 a murit. A luptat cu boala mai bine de o lună

Pandemia continuă să facă victime în rândul oamenilor. Lupta cu virusul încă nu a luat sfârșit, iar pagubele lăsate în urmă sunt din ce în ce mai mari. Oamenii respectă măsurile impuse de autorități pentru a evita răspândirea virusului, însă medicii sunt cei din prima linie în lupta cu nemiloasa boală. Cadrele medicale sunt cele mai expuse infectării, având în vedere contactul cu numeroase persoane infectate. Drept dovadă stă medicul chirurg de la Spitalul Universitar din București care marți seara a decedat. Acesta contractase virusul în urmă cu mai bine de o lună.

Un medic infectat cu Covid-19 a murit. A luptat cu boala mai bine de o lună

După mai bine de o lună de când a fost depistat pozitiv de Covid-19, Medicul chirurg Artemiu Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar din București a murit în seara de 18 mai. În vârstă de 65 de ani, acesta a fost infectat la începutul lunii aprilie.

Chirurgul Bărbulescu este singurul care a și-a pierdut viața din cauza noului coronavirus, deși mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar au fost confirmate pozitiv de-a lungul timpului. Anunțul morții sale a fost făcut de reprezentanţii spitalului. Celelalte trei persoane infectate, un medic şi două infirmiere, s-au vindecat.

”Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile.”, ste mesajul trimis de reprezentanții spitalului pe o rețea de socializare.

Medicul de 62 de ani avea și alte comorbidități care, în contact cu virusul, au dus la deces. Acesta avea două stenturi la inimă şi a fost internat iniţial la Institutul ”Matei Balş”. Apoi, el a fost transferat la Institutul Marius Nasta, unde a fost şi intubat.

Epidemia de coronavirus a făcut până acum mai multe victime în rândul personalului medical din țara noastră: doi ambulanțieri din Suceava, trei asistente din Brașov, Țăndărei, respectiv Constanța, un medic tot din Constanța și un altul din Botoșani.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top