Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a lui Nicolae Hurduc în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Cercetării va avea loc luni după-amiaza, potrivit unor surse oficiale.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării.
„Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de domnul Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ din Iaşi – Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului”, a declarat Dăncilă.
Fostul ministru al Cercetării şi Inovării Nicolae Burnete şi-a anunţat demisia din funcţie pe 31 august. Interimatul a fost asigurat de vicepremierul Viorel Ştefan.
Nicolae Hurduc, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, este propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Cercetării.
În urmă nu cu foarte mult timp, acesta spunea că omul nu se trage din maimuță, ci că omenirea ar veni dintr-o lume paralelă din viitor.
„Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă.
Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, spunea, în luna septembrie, Hurduc într-un interviu pentru Ziarul de Iași.
„Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă.
Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut.
Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, mai afirma acesta.
Citește și: Decizia CCR în legătură cu modificările aduse de PSD la Codul Penal
Acest site foloseste cookies.
Read More