Connect with us
Un nou proiect de lege a pensiilor! Viorica Dăncilă, anunț important pentru pensionari

Știri

Un nou proiect de lege a pensiilor! Viorica Dăncilă, anunț important pentru pensionari

Un nou proiect al legii pensiilor va fi promovat în perioada imediat următoare, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

„Societatea românească are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de înţelepciunea, cumpătarea şi generozitatea părinţilor şi bunicilor noştri. Experienţa lor de viaţă, memorie vie a frământărilor sociale şi grijilor personale, este un preţios factor de echilibru.

Maturitatea şi dăruirea lor sunt îndemnuri puternice la unitate şi solidaritate, atât de necesare nouă, românilor, în An Centenar”, a transmis Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de Guvern.

Prim-ministrul a subliniat că părinţii noştri au construit „cu răbdare, pricepere şi loialitate România Centenară”.

„Ne-au arătat drumul corect către un viitor mai bun, mai prosper, ne-au învăţat să ne ajutăm semenii, să ne iubim ţara, să ne apărăm interesele naţionale, să rămânem loiali tradiţiilor şi valorilor morale.

Ei au avut un rol esenţial în definirea României de astăzi şi continuă să aibă un cuvânt greu de spus în transformările României de mâine. Părinţilor şi bunicilor, seniorilor noştri le datorăm recunoştinţă şi respect. Avem datoria morală să le păstrăm demnitatea şi să le oferim zile liniştite”, a spus Dăncilă.

Premierul a adăugat că, în mandatul actualei coaliţii de guvernare, au fost luate măsuri pentru a le asigura persoanelor în vârstă venituri mai mari şi acces mai facil la servicii de sănătate.

„Pensiile s-au majorat în trei etape, ultima începând cu 1 iulie anul acesta, iar în perioada imediat următoare vom promova un nou proiect al legii pensiilor, menit să continue majorările veniturilor persoanelor în vârstă, pentru a le oferi o viaţă mai bună.

Mai sunt însă multe de făcut şi am încredere că împreună le vom face! Am convingerea că unitatea şi solidaritatea ne vor da putere şi inspiraţie pentru un viitor mai bun! Doresc seniorilor români sănătate, zile senine şi ‘La mulţi ani!'”, a completat Viorica Dăncilă.

Citește și: Olguta Vasilescu, anunt important pentru pensionari!

1 Comment

1 Comment

  1. viorel

    2018-10-01T10:23:01+03:00 at 10:23

    ne vorbiti de solidaritate, dar cind luati pensii speciale de ce nu sunteti solidari si sa aplicati principiul contributivitatii? ne duceti cu vorba privind legea pensiilor ca sa va vota, ati promis promovarea ei din 2017 ,iar acum cind ati vazut ca nu sunt bani o tot intindeti ca va fi aplicata in 2021,dar stiti foarte bine ca nu veti mai fi la putere, nu va intereseaza decit sa scapati penalii de puscarie ,asta este prioritatea voastra si va doare undeva de pensionari

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top