Connect with us
Un polițist acuză că există un plan de amenzi. Ludovic Orban a sesizat

Știri

Un polițist acuză că există un plan de amenzi. Ludovic Orban a sesizat

Poliția Română a primit acuzații privind existența unui plan de amenzi. Acuzațiile și dezvăluirile despre sistem vin chiar din interior, din partea unui polițist din cadrul IPJ Timiș, care este și președinte al sindicatului național al polițiștilor DECUS Timiș. În ultima vreme, cât mai mulți români acuză că sunt neîndreptățiți de organele legii și primesc amenzi fără un motiv întemeiat sau în urma aplicării greșite a ordonanțelor militare.

Un polițist acuză că există un plan de amenzi. Ludovic Orban a sesizat

Valer Kovacs este poliţist în cadrul IPJ Timiş de mai bine de 18 ani. El susține că în sistem există mai multe nereguli, printre care și abuzul de amenzi. Astfel, polițistul susține că șefii le impun un număr cât mai mare de sancțiuni; de altfel, se merge pe premiza: „nu poți să vii din teren fără nici o sancțiune.” În perioada pandemiei, valoarea amenzilor a depăşit 15 milioane de lei pe zi deoarece evaluarea agenţilor este făcută în funcţie de amenzile date. De altfel, și interesele și beneficiile șefilor depind de acest plan de amenzi.

„Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit. Poliţistul este evaluat în funcţie de mai multe criterii, iar unul dintre acestea este numărul de sancţiuni aplicate. Nu mi se pare normal ca pe timpul anului, poliţistul să fugă după amenzi.”, a declarat Valer Kovacs.

Potrivit lui Kovacs, goana după amenzi este atât de mare, încât secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a reacționat: a transmis, într-o videoconferință internă, după ce s-au mărit amenzile prin ordonanță militară, să nu se mai dea sancțiuni „la rupere, pentru că nu e normal”.

Ludovic Orban, premierul României, a sesizat acuzațiile făcute de Valer Kovacs și l-a căutat personal pe acesta pentru a lămuri situația. Acesta s-a arătat nemulțumit de practicile polițiștilor. El susținea că în urmă cu două săptămâni le-a transmis mai marilor din sistem că scopul nu e să dea amenzi, să ia bani la buget; ideea principală este să fie ordine.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top