Connect with us
Un român confirmat cu coronavirus a venit cu avionul din Spania

Știri

Un român confirmat cu coronavirus a venit cu avionul din Spania

Caz revoltător: un român a venit din Spania cu avionul, iar la aterizare a prezentat un document conform căruia este infectat cu coronavirus.

Un român confirmat cu coronavirus a venit cu avionul din Spania

Grupul de comunicare strategică a anunâat că un român care tocmai a aterizat din Spania a prezentat la aterizare un document medical conform căruia este infectat cu coronavirus. Documentul este eliberat de autoritățile spaniole.

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, se menționează în informarea de presă oferită de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pentru români: “Nu aglomerați unitățile de primiri urgențe fără motiv bine întemeiat”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top