Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă după dezinfecție

27.03.2020
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă după dezinfecție

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă după ce activitatea a fost suspendată ca urmare a contaminării cu virusul coronavirus. UPU Suceava a fost dezinfectată iar în acest moment personalul care asigură serviciile medicale este din alte unități medicale locale și din Iași.

„În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID. În secția de boli infecțioase de la Suceava erau internați aproape 280 de pacienți, dar situația se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe și au fost trimise la Iași pentru testare”, a declarat Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

Ministerul Sănătății a decis închiderea Spitalului Județean din Suceava  miercuri, 25 martie pentru dezinfecție, ca urmare  a unui control în care au fost găsite numeroase nereguli. Echipa Ministerului Sănătății a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *