Connect with us
Urmează o nouă ordonanță de urgență. Noi măsuri pentru medici

Știri

Urmează o nouă ordonanță de urgență. Noi măsuri pentru medici

Urmează o nouă ordonanță de urgență în cursul acestei săptămâni, conform  informațiilor oferite de autorități. Măsurile care urmează să fie incluse în actul normativ vizează în special medicii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dat detalii despre ordonanța care va fi anunțată în cel mai scurt timp.

Urmează o nouă ordonanță de urgență. Noi măsuri pentru medici

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat Digi 24, că luni vor fi propuse pe ordinea de zi în ședința de Guvern introducerea unor cheltuilei ce vizează sistemul medical.

”Intenţionăm să introducem pentru aprobare pe ordinea de zi inclusiv decontarea spitalelor modulare pe care să le gestioneze Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, inclusiv a containerelor de logistică medicală pentru secţiile de terapie intensivă.”, a precizat Ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit ministrului în acest act normativ vor exista și prevederi care îi vizează pe asistenții sociali care îngrijesc persoanele vârstnice la domiciliu.

Boloș a ținut să sublinieze faptul că România nu este singurul stat din Uniunea Europeană care s-a gândit să ofere un bonus medicilor și a dat exemplu țări precum Bulgaria, Ungaria și Germania.

”Ajutorul şi forma de stimulent de risc este o formă de recompensare a cadrelor medicale curajoase cărora le mulţumim că se implică în această activitate foarte importantă în care îşi pot pierde chiar viaţa. Este o măsură pe care o asigurăm din fonduri europene.

Nu suntem singura ţară membră UE care a propus o astfel de măsură. Majoritatea statelor membre au găsit aceste stimulente de risc pentru medici ca fiind o formă de recompensare a actului de curaj, de la ţări vecine, Bulgaria, Ungaria, până la ţări mai dezvoltate precum Germania sau Italia, au găsit de cuviinţă ca aceste forme de sprijin şi de stimulent de risc să fie acordat medicilor fiind permisă ca şi cheltuială eligibilă din fonduri europene.”, a declarat Marcel Boloș.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

  1. Un

    2020-04-06T17:06:08+03:00 at 17:06

    Nu inteleg cum puteti sa mentionati celelalte tari. Stiti cati bani premeste IN PLUS o asistenta in Italia pentru ce face in lupta cu COVID? 3 EURO/ZI.
    Cum pot avea tupeul acesta acesti medici care acum se tem pentru viata lor???
    Dar cand nu aveau masti si echipamente sa ne opereze pe noi acum 2 luni, nu mai plangeau?
    Nu se infectau ei. Nu mureau ei! Ii durea in….. Doar spagi! Asta aveau grija!
    ACum cand sunt in prima linie plang.
    Cand luau bani de la muribunzi, oameni in faze terminale ce faceau chimio, mame cu copii cu cancere, batrani fara bani? Atunci nu le pasa. Cand te trimiteau sa iti cumperi medicamente ?
    Cand se plimba prin curtile spitalelor si pe holuri cu incaltamintea de spital? O fac acum si o faceau si atunci. Atunci nu le mai pasa de virusi si bacterii? Pai nu se infectau ei.
    Au primit de la inceput marirea de salariu valabila din 2022 de la inceput. Tot mai vor.
    Vi se pare normal ca o asistenta pentru 30 de ore pe saptamana sa castige 6.000 lei? Si mai presteaza si in privat.
    Eu nu sunt in stare sa am 2 joburi pentru ca muncesc la primul de nu mai pot. Ei sunt fresh. Cum dracu?
    Militarii care demisioneaza acum in stare de urgenta, sunt trimisi la tribunalul militar.
    Noi ii pupam in bot!

  2. barbuc

    2020-04-06T14:48:23+03:00 at 14:48

    Nu stiu in ce masura comentariile noastre ajung la cei decidenti dar o sa fac totusi un comentariu: nu am nimic impotriva ca banii astia sa ajunga ca si surplus/stimulent la cei ce muncesc in lupta asta cu coronavirusul..poate intr-un fel sau altul ii motiveaza desi din punctul meu de vedere de banii astia ar trebui sa se cumpere materiale sanitare si medicamentele necesare
    de care se face atata discutie (parca asta era motivul pentru care personalul medical dadea bir cu fugitii, nu?). Sunt insa convins ca vor benefia de astfel de stimulente si cei ce nu au nicio treaba cu lupta in sine pentru stoparea pandemiei…pur si simplu se vor fi gasind stand pe undeva incotasmaniti in halate albe asteptand sa treaca timpul intr-o siguranta si confort data de linia 3 sau 4 de pozitionare.
    M-as intreba de ce nu se gandesc asemenea masuri si pentru politisti, militari sau chiar si pentru cei de la pompele funebre…la urma urmei si ei sunt in prima linie si ei dau piept cu virusul si ei au nopti nedormite ..si ca ei si altii..
    Cumparati mai bine materiale sanitare si medicamente, dati-le celor ce au nevoie…la toti, indiferent de uniforma, stopati concediile si demisiile in perioada starii de criza (ce ar insemna daca pe vreme de razboi/criza militarii, politistii si-ar da demisia? sau na, sa intre in concediu?)…dupa criza care vrea….sa-si dea demisia…. asa mi se pare corect..
    e doar un punct de vedere…atat

  3. VERONICA

    2020-04-06T11:47:40+03:00 at 11:47

    BINEINTELES CA TREBUIE SA LE ACORDE UN BONUS CA DOAR SPAGA NU POATE SA LE DEA BOLNAVII IN CONDITIILE ASTEA. AR TREBUI SA FACETI SI UN STUDIU CU CATI OAMENI MOR DUPA CE AU FOST INTERNATI SI TRATATI PRIN SPITALELE DIN ROMANIA,SAU CATI AU FOST OPERATI SAU TRATATI PRIN DIVERSE SPITALE SI PE URMA MERG LA CABINETE PARTICULARE CU MEDICI DIN BUCURESTI SA LE SALVEZE VIATA, CATI BANI A TREBUIT SA SCOATA FIECARE DIN BUZUNAR PENTRU ORICE ACT MEDICAL CAT DE MIC. BONUS SA ISI FACA DATORIA ????????????? DAR PENTRU HAOSUL SI INCOMPETENTA DIN SPITALE IN URMA CARORA AU MURIT OAMENI CINE PLATESTE????POATE AR TREBUI RECOMPENSATI INTR-UN FEL DAR SUMA ESTE CAM EXAGERAT DE MARE SI IN EURO CA DOAR SUNT BANI DE LA U.E. DAR PE CARE II VOM DA INAPOI DIN CONTRIBUTIA NOATRA A TUTUROR CA DOAR U.E. NU ESTE SAC FARA FUND. TOATE TARILE MEMBRE CONTRIBUIE LA BUGETUL U.E. INTR-UN PROCENT DIFERIT. CEL PUTIN EU ASA AM INTELES. MAI BINE CU RECOMPENSA ASTA AR DOTA SPITALELE SI CABINETELE MEDICALE DIN TOATA TARA NU DOAR IN CAPITALA SI AR OFERI POSIBILITATEA OAMENILOR PREGATITI SI CU HAR CARE SA FACA O ASTFEL DE MESERIE NU DOAR CEI CARE AU AVUT O DIPLOMA SI BANI SA DEA SPAGA SA INTRE INTR-UN SPITAL. AR TREBUI SA LE VERIFICATI SI DECLARATIILE DE AVERE ALE CELOR CARE SI-AU DAT DEMISIA IN CONDITIILE ASTEA. SA LE FIE RUSINE. DACA ERA RAZBOI SI FACEAU LA FEL SI MILITARII CE SE ALEGEA DE NOI? AU SALARII ENORME COMPARATIV CU RESTUL OAMENILOR CARE DUC GREUL ECONOMIEI MUNCIND PE SALARIU MINIM FIIND OAMENI CINSTITI SI SERIOSI.(CEI CARE LUCREAZA ASTAZI SI SE EXPUN SI EI RISCULUI SA PRODUCA MASTI SI ECHIPAMENTE MEDICALE, CEI CARE LUCREAZA IN MAGAZINE……)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top