Connect with us
Va fi biciuită și a primit 4 decenii în închisoare pentru că a apărat drepturile femeilor

Știri

Va fi biciuită și a primit 4 decenii în închisoare pentru că a apărat drepturile femeilor

Va fi pedepsită cu 148 de lovituri cu biciul și aproape 4 decenii în închisoare. Aceasta este pedeapsa îngrozitoare pe care Nasrin Sotoudeh o are de înfruntat pentru că promovează în mod pașnic drepturile femeilor în Iran.

E greu de imaginat durerea și suferința cu care se va confrunta această femeie curajoasă, însă vocile noastre pot aduce puțină lumină peste această oroare și pot ajuta la eliberarea lui Nasrin și a altora ca ea.

Nasrin a fost invitată să consilieze G7 cu privire la legislația pentru protecția femeilor, însă a fost închisă atunci când a avut loc reuniunea. Dacă punem presiune acum, putem determina țările bogate să solicite eliberarea lui Nasrin – și a altora ca ea – să-și folosească pârghiile diplomatice și economice pentru a pune capăt represaliilor globale asupra femeilor.

Această situație are un potențial uriaș – guverne care abuzează drepturile femeilor, precum cele din Iran și Arabia Saudită, își doresc cu disperare legături comerciale cu țări din G7, cum ar fi Franța și Germania, deci presiunea din partea acestora din urmă poate avea un impact major. Adaugă-ți numele acum, înaintea unei întâlniri cheie – Avaaz va colabora cu colegii lui Nasrin din G7 pentru a ne trimite apelul direct în camera unde au loc discuțiile!

Dă clic și ajută la eliberarea lui Nasrin

Nasrin a făcut ceva ce alți avocați nu ar îndrăzni niciodată. A reprezentat mai multe femei care au fost arestate după ce au protestat împotriva legii de purtare obligatorie a hijabului în Iran, precum și jurnaliști, activiști cunoscuți pentru drepturile omului și chiar minori care se confruntă cu pedeapsa cu moartea.

Acum corpul ei va fi biciuit din cauza asta. Și ea va fi făcută să tacă zeci de ani, doar pentru a susținut principiile în care crede.

Nu este vorba doar despre Iran. În Arabia Saudită, Loujain al-Hathloul, o altă activistă curajoasă pentru drepturile femeilor, este în închisoare și a fost torturată doar pentru că își dorește să conducă o mașină! Dar atât Iranul, cât și Arabia Saudită se bazează pe relațiile lor comerciale cu cele mai bogate țări de pe Pământ – motiv pentru care presiunea din partea țărilor G7 este atât de importantă pentru a pune capăt acestei represiuni.

Dacă putem să creăm presiune suficientă, putem să determinăm G7 să facă apel pentru eliberarea lui Nasrin în timpul discuțiilor care urmează și să se angajeze să dezbată acest subiect în fiecare întâlnire pe care o au cu țările care limitează și abuzează drepturile femeilor. Acest lucru ar putea pune capăt abuzurilor împotriva drepturilor femeilor. Haideți să-l transformăm în realitate! Adaugă-ți numele și distribuie peste tot!

Dă clic și ajută la eliberarea lui Nasrin

Iranul ar putea să scape cu ușurință cu această condamnare oribilă a lui Nasrin. Dar pentru acest gen de probleme a fost construită comunitatea noastră! Am ajutat la salvarea lui Sakineh Ashtiani acum 6 ani, când Iranul se pregătea să o lapideze pentru adulter. Putem s-o facem din nou. Și de data aceasta nu doar să ajutăm la salvarea lui Nasrin, ci și la stabilirea unui precedent pentru respectarea susținută a drepturilor omului în întreaga lume în anii care vin.

Cu speranță și determinare,

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top