Connect with us

Știri

Val de aer TROPICAL peste România. Anunțul meteorologilor

Vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată, urmând să devină deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie în toate regiunile țării.

Vântul va sufla în general slab până la moderat în majoritatea regiunilor țării, cu unele intensificări în zonele montane, la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 18 grade.

Prognoza meteo pentru miercuri, 13 decembrie

Aria ploilor din vest se va extinde spre centru și nord, însa precipitațiile vor fi slabe cantitativ.

Vântul va sufla slab în majoritatea zonelor țării, cel mult slab până la moderat în sud-est.

Prognoza meteo pentru joi, 14 decembrie

Vremea se va menține caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a țării. În interiorul arcului carpatic, seara și noaptea, cerul va fi mai mult acoperit și va ploua.

Citește și Cutremur de 3.8 grade în România! Seismul s-a produs pe 12 decembrie la ora 00:15

Un cutremur de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs în România in 12 decembrie, la ora 00:15. Seismul nu a produs pagube materiale, dar a fost resimțit în zona epicentrului său.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 133 km, iar zonele au fost în care s-au resimțit au fost: Buzău, București, Gura Teghii.

Anunțul INFP – Informatii suplimentare

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:

In ziua de 12/12/2017 la ora 00:15:12(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adancimea de 125km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(12km), Covasna(45km), Întorsura Buzăului(45km), Mizil(47km), Vălenii de Munte(50km)

Când vine cutremurul mare în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul

Celebrul fizician Gheorghe Marmureanu a revenit cu noi informații legate de viitorul cutremur major ce se va produce în Romania.

Specialistul spune că, potrivit unor analize care iau în calcul date din ultimii 1000 de ani, țară noastră nu se va confruntă cu un cutremur major până cel puțin în anul 2040.

“Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Această e prima varianta, iar a două varianta e că un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus el.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, crede că un viitor mare seism nu poate fi prezis cu exactitate

“Nu se poate estima, nu avem de unde să știm când va fi următorul mare cutremur. Dumnezeu știe sau Vrancea știe când se va produce un cutremur.

“Pamantul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaște, nu se pot face decât estimări foarte grosiere. Ce se întâmplă la 130 de kilometri nu avem de unde ști deocamdata.

“Trebuie echipamente mult mai performanțe, cercetări foarte focusate pe anumite domenii că să vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zona complexă din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a următorului mare cutremur și a timpului când se va produce”, a declarat Constantin Ionescu.

Citește și Senatul a adoptat Sistemul RO-ALERT. Avertizările meteo se vor trimite direct pe telefonul mobil

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top